Ha tök hülye vagyok a pénzügyekhez de szeretnék megtakarítást a gyereknek, a babakötvény jó opció lehet?
31 éves férfi vagyok, hamarosan érkezik az utód. A húszas éveim döntő többségét elutazgattam, az utolsó harmadában pedig egzisztenciát próbáltam teremteni (ház, autó, stb), így sosem volt alkalmam befektetéssel foglalkozni, mindig elköltöttem a pénzem. Puffernak mindig van 1-2, néha 3 millióm a váratlan kiadásokra, de ennyi, amúgy tök hülye vagyok ehhez.
Mindenképp szeretnék a gyereknek félretenni, próbáltam tájékozódni és a hozzám hasonló pénzügyi géniuszoknak a babakötvény jó megoldás lehet. Az egyetlen, ami zavaró, hogy 18 év hosszú idő, és félek, hogy időközben kényük-kedvük szerint fognak rajta módosítani, és hiába nem tetszik, nem vehetem fel..
Néztem biztosítók által promózott konstrukciókat is lényegesen jobb hozammal, de félek, hogy csak lyukat beszélnének a hasamba és aláírnék valamit amit nem is egészen értek 100%-ig, de csábító volt az előkalkuláció.
Esetleg beszélek egy független szakival.
Mit tanácsoltok? Milyen irányba induljak el? Köszönöm a segítséget.
1-2 millió állampapírba 5 évre most elég jó kamattal.
1-2 millióval betársulni egy vállalkozásba, ahonnan magasabb hozamot is realizálhatsz.
1-2 millióból venni OTP részvényt és tartani pár évig.
4
Túl sokat képzelsz rólam. :) Aki eltudja viselni, hogy nem az Emirates-szel repked és nem 5* szállodában lakik annak vannak lehetőségei kispénzből is. El sem hinnéd, mennyi pénzből utazgattam Ázsiában akár.. Másrészt, nem is igazán voltak kiadásaim az albérleten kívül. Most sem keresek jól. Magyar átlag feletti, persze, de elhúzok az osztrák határ mögé mosogatni, többet keresnék vele.
Köszi a válaszokat.
"El sem hinnéd, mennyi pénzből utazgattam Ázsiában akár.. Másrészt, nem is igazán voltak kiadásaim az albérleten kívül."
Ugyan nem utazás rovat, de ha elmeséled, szerintem szívesen olvassuk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!