Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A arany befektetés hogy működik?

A arany befektetés hogy működik?

Figyelt kérdés
Pl vesz valaki arany nyakláncot beteszi a bankba!És miért akkor vesznek az emberek aranyat amikor a legdrágább?Erről az arany befektetésről semmit nem tudok!
2023. jan. 5. 22:05
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Meg azt nem tudom hogy szokták mondani hogy gyengül a forint az euró meg erősödik habár nem tudom azt se hogy mit jelent!De miért az Euróhoz mérik az emberek a gyengülést?Azért mert Európában vagyunk?A dollárt mihez számolják meg a rubelt?
2023. jan. 5. 22:10
 2/17 anonim ***** válasza:

Az aranyat megveheted fizikailag (ékszer vagy aranytömb) illetve értékpapír formájában is.

A fizikai arany előnye hogy zsebrevágod és viheted magaddal ha baj van. Na pont ezért szokták vészes időben vásárolni és ezért megy fel ilyenkor az arany ára. Ha nem vésztartaléknak szánod akkor most kell eladni és nyugisabb időszakban vásárolni.

A hátránya hogy kamatot vagy osztalékot nem fizet, ezért hosszabb távon tartani csak akkor előnyös ha hiper magas az infláció vagy ennek az ellenkezője, a defláció áll fenn.

2023. jan. 6. 11:49
 3/17 anonim ***** válasza:

A különböző devizák értéke egymáshoz képest változik.

Mivel Európában a legtöbb gazdasági ügyletet euróban számolják el, számunkra a forint-euró átváltási arány a legfontosabb.

2023. jan. 6. 11:51
 4/17 anonim ***** válasza:

Az arany befektetés NEM úgy működik, hogy arany nyakláncot vesz valaki. Egy arany nyakláncon fazondíjtól kezdve minden kutyafüle van. Amikor megveszed akkor 100 ezer forintot kérnek el tőled, de amikor elszakad, és az ötvös azt mondja, hogy nem lehet megjavítani, akkor törtaranyba csak 5 ezer forintot adnak érte, mert 14 karátos arany, és alig van súlya. Ez az 5 ezer forint a benne lévő arany értéke.

Arannyal kapcsolatban vagy fizikai aranyat veszel, vagy a tőzsdén (brókereknél) kötsz ügyletet. Ha fizikai aranyat veszel, akkor befektetési aranyat veszel (nem ékszert). Keress rá a Google-ben, hogy "befektetési arany". Ha meg tőzsdézel vele, akkor a brókerednél a Gold, vagy XAU/USD vagy valami hasonló termékkel kereskedsz.

2023. jan. 6. 14:49
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Az arany ékszer és a befektetési arany teljesen más dolgok.

https://www.youtube.com/results?search_query=klapka+befektet..

[link]

2023. jan. 6. 16:35
 6/17 A kérdező kommentje:
De én konkrétan nem értem a lényegét már elnézést!Nekem valaki azt mondta most drága az arany mindenki veszi és leköti!Én még ilyenről nem halottam!Az aranyat miért szokták lekötni mint a pénzt??Vegyük úgy mint aki senki nem tud az egészről!
2023. jan. 6. 19:09
 7/17 A kérdező kommentje:
Én nem tudom mi az az infláció,osztalák,defláció!
2023. jan. 6. 19:11
 8/17 anonim ***** válasza:

6: De olvasgattál és néztél videókat a 2 linken, amit küldtem?

Befektetési arany az egy aranyrúd vagy aranyérme, direkt befektetésre gyártják. Azt veszed meg fizikailag. Napi árfolyamon (5 percenként változik az árfolyam), mint a valutát.

Első körben ez az aranybefektetés.

Árutőzsde egyik árucikke a befektetési arany.

2023. jan. 6. 20:49
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem tudom mi az az infláció"

Hány éves vagy?

2023. jan. 9. 10:07
 10/17 anonim ***** válasza:
Megveszed, tartodd, eladod amikor gondolod.
2023. jan. 9. 12:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!