Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sikerülhet így vissza igényeln...

Sikerülhet így vissza igényelnünk a pénzt?

Figyelt kérdés
Biztosan tudjátok van ez a 3+3 milliós támogatás a felújításokra. Tavaly nyáron és ősszel újítgattunk a házon és számlával stb. Ezt a pénzt vissza szeretnénk kapni és már beszéltünk 2 bankkal is hogy vigyük be a szükséges papírokat. Közben lett egy független ügyintézőnk aki tudna segíteni gyorsítani a folyamatot és jobban utána tudna járkálni a dolgoknak. Viszont a probléma az hogy a férjem 2 hónapig nem volt bejelentve tavaly és ezzel meg is szakadt a kért tb jogviszonya. Nekem meg van a 3 év is de ugyebár csak 1 év kell. Ezzel az a gond hogy nekem hamarosan lejár a szerződésem és már nem tudok ezen a munkahelyen maradni ezért 2 hónapig álláskeresőin leszek majd ezután tudok menni az új munkahelyemre (vagyis oda akkor leszek bejelentve). Az ügyintéző és 1 bank azt mondta az álláskeresői járadék is beleszámít és nem lesz megszakítva és attól ugyanúgy sikeres lesz a visszaigénylég. Nos, én igazából nem így hiszem. Az ügyintézőnk is néha elég tájékozatlan ezért nem hiszem hogy valóban így lenne. Szerintetek akkor megszamad így és bukjuk vagy sem? Köszönöm.
tegnapelőtt 07:39
 1/4 onkelkarl ***** válasza:
40%

Hát ha az ügyintézőknek nem hiszel, akkor furcsállom kicsit hogy innen vársz olyan választ amiben megbízhatsz.

Ami biztos, hogy az álláskeresési járadék 100%, hogy TB biztosított.

Nem ismerem a támogatás részleteit, és igazából ezt nem is nekem kéne ismerni, hanem nektek ha már felvettétek. Ez gondolom elvárható hogyha belevágsz valamibe akkor arról tájékozódsz, olyan értelemben is hogy mi van ha esetleg egy rosszabb forgatókönyv lép életbe és megszűnik a jogviszonya valamelyikőtöknek.

Egyébként ha TB jogviszonyt kértek csak, nem lett volna logikus a férjednek a nem bejelentett idő alatt befizetni magának a TB-t?

tegnapelőtt 08:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocsi de szerintem valamit félre értettél. A tb természetesen fizetve volt de az nem biztosítotti jogviszony az csak eü.ellátás. A 2 dolog teljesen más. Hamarabb elkezdtük az igénylést de azt mondták ez kb 2 hét alatt lefolyik de úgy néz ki mégsem hiába a papírok rendben vannak. Inkább olyanok válaszát várom még akik értenek hozzá esetleg ebben dolgoznak/dolgoztak. Most voltam egy másik banknál elmondtam mi a történet ott megint mást mondanak. Ezért nem vagyok biztos ebben. Ha nem sikerül nem gond az sem de azért nyilván jó lenne ha sikerül visszaigényelni egy töredékét annak amit már ráköltöttünk. Valamennyire hiszek az ügyintézőknek de mindenki mást mond, ezért egyik sem 100%
tegnapelőtt 09:01
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
HA elég az egyik félnek a biztosítási jogviszony, megkapjátok; ha mindkettőnek kell, akkor meg nem kapjátok meg. Nem ismerem a feltételeket.
tegnapelőtt 10:00
 4/4 anonim ***** válasza:
54%

"Viszont a probléma az hogy a férjem 2 hónapig nem volt bejelentve tavaly és ezzel meg is szakadt a kért tb jogviszonya. "

Nekem az a tippem, hogy a 2 hónapon kívűli időben is csak alkalmival volt bejelentve!

"Bocsi de szerintem valamit félre értettél. A tb természetesen fizetve volt de az nem biztosítotti jogviszony az csak eü.ellátás. "

Csaxolok, hogy az álláskeresési is csak ellátásra jogosít!

Lényegében akkor egyikőtök esetében sem teljesül ez a feltétel?

tegnapelőtt 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!