Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fazonarany eladásnál mire...

Fazonarany eladásnál mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Üdv. Szeretném eladni a 14 karátos arany nyakláncomat, olvasgattam a témában és egy csomó érdekességet olvastam különböző felvásárlóhelyekről. Ezért kérdezem, hogy mi az amire ügyelni kell ilyen esetben. Súlyát sajnos nem pontosan tudom, egy pontatlan konyhai mérlegen 10 gramm volt.
2023. jan. 2. 01:54
 1/4 anonim ***** válasza:

"és egy csomó érdekességet olvastam különböző felvásárlóhelyekről. "

Például mit, ami miatt aggódsz?

2023. jan. 2. 05:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Például, hogy egyes átvevőhelyek mérlegei át vannak állítva. Ezt itt a gyakorikérdéseken láttam egy kérdés alatt.
2023. jan. 2. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Én ezt nyilván ki tudom küszöbölni. Hiszen vásároltam valahol ezeket az arany ékszereket, ahol kaptam róluk hivatalos papírt. Tehát tudom a súlyukat, így átverés kizárva.

Ha nem tudod a súlyát, akkor eladási szándék nélkül menj be egy normális (megbízható) ékszerboltba, és kérd meg az eladót, hogy mérjék le az ékszert. Egyből tudni fogod a súlyát.

Nem hiszem, hogy egy normális ékszerboltban mernének csalni a mérleggel, hiszen nem tudhatja az eladó, hogy Te ki vagy -> mondjuk éppen egy hatósági ember, akinek a feladata a mérlegek kalibrálásának ellenőrzése.

2023. jan. 3. 06:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2023. jan. 3. 23:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!