Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Online scam esetén mit lehet...

Online scam esetén mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Sajnos úgy tűnik hogy egy scam áldozata lettem, egy elég valódinak tűnő webshop-ból (gmrs.hu) "vásároltam" terméket ami nem érkezett meg, illetve a céget semmilyen módon nem tudom elérni (weblap nem elérhető, facebook page törölve, telefon nem kapcsolható stb.). Ilyenkor mit lehet tenni, milyen hatóságot kell keresnem ezzel kapcsolatban? A cég adatai megvannak.

2022. dec. 29. 14:30
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
59%

Ugyanígy jártam. Ahogy nézegettem azt az egy hirdetést, ahol engedélyezték a hozzászólást, ott sokan reklamáltak, hogy őket is átverték. (ezeket a hozzászólásokat naponta többször is törölték)

Én speciel mentem a rendőrségre feljelentést tenni, javasolom Neked is ezt. Minél több bejelentést tesznek ellenük, annál komolyabb ügyként kezelik majd. Vigyél minden adatot az átutalásról, a megrendelésről, a cégről, én printscreenekkel tettem ezt meg. Sok sikert!

2022. dec. 30. 08:43
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi, örülök hogy nem vagyok egyedül :) Feljelentés akkor megy mindenképpen.

10-es: jól értem, hogy írjak a cégnek levelet, hogy utalják vissza a pénzemet, ha meg nem küldik, akkor közjegyzőhöz kell menni?

2022. dec. 31. 00:18
 13/21 anonim válasza:
A 10-es visszatérve, ha nekem egy hétig nem vettek fel 2féle mobilszámot, 4 féle emailcím egyikére, a facebook chatre sem reagáltak, megszűnt a honlapjuk, szerintem elég egyértelmű, hogy a postai úton megtörik a jég...
2022. dec. 31. 09:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem azért kell a postai levél, mert az csodákat tesz.

A közjegyzőnél viszont be tudod mutatni, hogy te próbáltad jogi út nélkül rendezni

2022. dec. 31. 11:28
 15/21 anonim válasza:
Szerintem ez már túlmutat a közjegyzői szintnél. Egyértelműen több emberrel is ugyanez történt, a több rendőrségi feljelentés is született már, a rendőrség szerint is egy már a bűntény kategória.
2022. dec. 31. 13:09
 16/21 anonim ***** válasza:
15, igen, de pénze attól még nem lesz, sokkal gyorsabb a fizetési meghagyás
2022. dec. 31. 13:27
 17/21 anonim válasza:

Ha egy csaló átvert, szerintem a fizetési meghagyást kirakhatod az ablakba, akármilyen gyors..

Én is rendőrségre bíznám.

2022. dec. 31. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:
17, ez nem csaló lesz, csak egy tönkrement cég, addig kell beadni a fizetési igényt, amíg van mire
2022. dec. 31. 14:18
 19/21 anonim válasza:
18, Tényleg nem akadékoskodni akarok, csak érdekel az észjárásod. Több megye rendőrsége is megállapította, hogy egyértelmű csalás ez az ügy. Te mire alapozod, hogy ez egy tönkrement cég?
2022. dec. 31. 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:

Több mint 10 éves a cég és eddig nem volt vele gond?

Te honnan veszed, hogy több megye rendőrsége szerint csaló?

Csalók nem nyitnak kft-ket és üzemeltetik őket 10-12 évig, majd gondolnak egyet és ugyanazon a vissza. Ha megnézed a pénzügyi beszámolóikat látszik, hogy alig volt forgalmuk

2022. dec. 31. 15:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!