Tényleg annyi embernek híányoznak a bezárt posták, hogy újra kell nyítni önkormányzati támogatással? Ki a fene jár még oda aki 65 év alatti lakos?
Amit nem tud a posta kikézbesíteni, azért be kell menni személyesen.
Arról meg nem is beszélve, hogy rengeteg munkahelyet jelentenek a posták.
El sem hinnéd, mennyi 20-60 év közötti él még a digitális középkorban! Számtalanszor látom, hogy állnak sorba a posta előtt sárga csekkel, közben meg a kezükben az okosteló. És nem csak idősek. 25-30 évesek is. A szomszéd is úgy nézett rám, mint valami mágusra, mikor mutattam, hogy a mobilon a QR kóddal be lehet fizetni a csekket.
Olyat is láttam már, hogy elment a szerencsétlen az ATM-hez, felvette a pénzt, aztán a sárga csekkel a kezében ment a postára. Szánalom.
Van ismerősöm, aki postán dolgozik. Folyton szidja őket, hogy munkahelynek is vacak. A szabadságát nem ő veszi ki, folyton túlórázik, baszogatják, stb.
A posta szolgáltatásai kritikán aluliak és iszonyat drágák. Részemről fel lehetne égetni mindet és a helyüket behinteni sóval.
Igen. Vidéki szegregációkban nincs internet. Azaz kénytelen a csekket befizetni a postán.
Ha hivatalos dokumentumot kapsz nav, bíróság, önkormányzat , azt tértivevényesen küldik ki, ha nem vagy regisztrálva az ügyfélkapun. Vagy ha vagy vannak olyan esetek amikor akkor is.
Ha küldesz hivatalos levelet kénytelen vagy legalább ajánlva feladni.
Szoktak csomagot feladni postán illetve onnan felvenni.
"Ki a fene jár még oda aki 65 év alatti lakos?"
Anyám, apósom, férjem, gyerekem, testvérem, jó sok családtag, jó sok szomszéd -> kortól függetlenül.
"Olyat is láttam már, hogy elment a szerencsétlen az ATM-hez, felvette a pénzt, aztán a sárga csekkel a kezében ment a postára. Szánalom."
Nem biztos, hogy olyan bankszámlacsomagja van, ami tartalmaz internetbankot. Vagy nincs internetje. Vagy van, de nem ért hozzá, vagy nem akar érteni hozzá.
Van ismerősöm, aki még bankban sem járt soha.
Fogadjuk el őket úgy, ahogy vannak. Ne legyen cél mindenkit a saját képünkre formálni.
#5 Az emberi interakciónak számos sokkal jobb módja van, mint a postán dekkolni...
#6: "Nem biztos, hogy olyan bankszámlacsomagja van, ami tartalmaz internetbankot."
Nem is kell hozzá. Egy icsekk alkalmazás elég. De amúgy manapság minden banknál van netbank.
"Vagy nincs internetje."
Akinek okostelefonja van, annak legalább otthoni wifije is van, ha mobilnet nem is.
"vagy nem akar érteni hozzá."
Szerintem 99%-ban erről van szó. És ez a szánalmas. Meg sem próbálják megérteni a technológiát.
"Fogadjuk el őket úgy, ahogy vannak. Ne legyen cél mindenkit a saját képünkre formálni."
Nem is, de a digitalis analfabetizmus manapság olyan, mintha valaki még mindig teknőben kézzel mosna, mert nem akar érteni a mosógéphez.
"Az emberi interakciónak számos sokkal jobb módja van, mint a postán dekkolni..."
Nem érted.
Amit helyette kellene csinálni, abba őrülök bele.
Az nekem nem előny, hogy "otthonról" "ülve" tudok valamit csinálni, hanem KÍN!
Én MENNI szeretek!
És fizikai fájdalmat érzek egy képernyő bámulásakor, szenvedek, NEM KELL!!
"És fizikai fájdalmat érzek egy képernyő bámulásakor, szenvedek, NEM KELL!!"
Hmmm... csak nem egy olyan eszközről írsz most, amin egy képernyőt bámulsz? Akkor most is szenvedsz?
9: Igen.
De legalább 12 colos, nem kisebb.
Várom, hogy elálljon az eső és mehessek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!