Hogyan tudnék hatékonyan tanulni angolul?
Nyelvtan, szókincsre keress egy nyelvtan könyvet és tanuld meg, akár youtube videó formájában. Minden nap tanulj meg 50 szót, így bővülni fog a szókincsed. Google segít a kiejtésben, amennyiben bizonytalan vagy.
Hogyha előbbiek megvannak, jöhetnek az angol sorozatok, filmek, kezdetben magyar felirattal, később angollal.
"utána jut eszembe, hogy mit mondhattam volna ami sokkal egyszerűbb lett volna és nem lett volna ennyire túl bonyolítva"
Ezzel én is mindig így vagyok, pedig azért én már a C1-et minimum elérem. Egyszerűen gyakorolni kell. :)
Igazából nyelvórákkal, filmekkel, sorozattal tötymörögni lehet, de ha tényleg tanulni akarsz, akkor érdemes lenne mondjuk egy hónapot angol nyelven élni.
Vállalj valami önkéntes munkát angol nyelvterületen, aztán irány.
Kb 2-3 nap után átáll az agyad, és kénytelen leszel szókincset és élő beszédet tanulni.
Bébiszittert, aupairt, gyümölcs szedőt, szociális gondozót keresnek sokat koszt-kvártéjra.
Igyekezz olyan helyre menni, ahol csak te vagy magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!