Hogy tudnék hatékonyan angolul tanulni? Itt legfőképp a szavakra gondolok
Nekem a cetlizős módszer vált be pl. Kivágsz egyforma cetliket. Mindegyikük egyik oldalára felírod az angol szót, a cetli hátuljára pedig a magyar jelentést. Három kupacot kell csinálnod a cetlikből, miközben olvasgatod a cetliket. 1.kupac: még teljesen új szó, abszolút nem jön magától a magyar/angol megfelelője, 2.kupac:már valami dereng, hogy mit jelenthet a szó, mi lehet az a szó (pl. eltalálod nagyjából a szót, a kezdőbetűt, a hangzást stb..), 3.kupac: perfektül tudod a szó magyar-angol jelentését. Ezeket a cetliket naponta olvasgasd, tanulgasd, aztán lehet bővíteni. Nekem nyelvvizsga előtt a kabátzsebeim tele voltak ezekkel, meg otthon is vittem pl. néha a wc-re is:).
A másik szótanulós, ha sorozatokat, filmeket nézel angolul, angol felirattal. Érdemes olyanokat nézni, amiket már láttál magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!