Ekkora infláció mellett megéri állampapírba fektetni?
Én személy szerint 6 évre nem merném a pénzem állampapírba tenni ilyen gazdasági környezetben. Persze ez csak az én egyéni véleményem.
Az állampapír egy kötvény, te vagy a hitelező akinek a pénzéből finanszírozzák az államadóságot. Ugye ha államcsőd lesz vagy egy hosszabb távú hiperinflációs ciklus akkor nem sokat érsz majd a kötvényeddel.
Ha beüt a krakk akkor az állam is jól akar majd járni.
Megéri,sőt csak hosszú távra(6 évest már ide sorolnám) éri meg mert a PMÁP utólag követi az inflációt.Az ingatlanárak jelenleg stagnálnak,tőzsde szintén.Az "államcsőd esetén elveszik a pénzem" rettegést én egyáltalán nem osztom.
Persze a haszon nem nagy de a kockázat sem.Aki nagyobb hasznot akar annak kockáztatni kell ami vagy bejön vagy nem.
"Jó, de ha inflációkövető, akkor mi lehet a baj vele?"
Tavalyi inflációs adattal számolnak. Aztán mindenkinek más az inflációja, mivel a hivatalos inflációban például nincs benne az ingatlan árak növekedése.
Ebből kifolyólag névértéken többet kapsz vissza mint amit betettél, viszont vásárlóértéken kevesebbet kapsz vissza. Aztán még ott a kockázat is amit az első kommentben kifejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!