Mennyire biztonságos mostanság Magyar Állampapírba fektetni megtakarításunk?
Biztonságosnak biztonságos, forintot mindig vissza fog fizetni az állam neked.
Amit vegyél figyelembe:
4 és 6 éves konstrukciók vannak. Tudod eddig nélkülözni ezt a pénzt? Még akkor is, ha beüt a krach? Ugyanis hiába lehet elvileg visszaváltani idő előtt, ez szokásjog csak, 1 tolvonással eltörölhető.
ezen az oldalon kívül sehol nem vetődött fel még gondolati szinten sem az államcsőd esélye.. tehát érdemes. Ha nem tudsz jobbat.
Amúgy eddig, míg a csapból nem folyt, hogy infláció van.. miért nem akartad hogy ne értéktelenedjen el a megtakarításodat?
1-es nem tudom mi a kettő között a különbség vagy hogy mit akartál írni!
2-és 4-6 Éves periódusost biztos nem kötnek max 1 évest!
3-as jelenleg is be van fektetve kb egy hét múlva jár le az egy éves állampapír befektetésem és ezért kérdeztem hogy merjem e lekötni meg egy évre ilyen körülmények között!
"1-es nem tudom mi a kettő között a különbség vagy hogy mit akartál írni!"
Biztonságos = nincs (nagyon kicsi) a kockázata annak, hogy a befektetett tőkédet is elveszíted.
Értékálló = minél magasabb mértékében (de legalább az infláció mértékével) kamatozik.
Nos a legnagyobb probléma az, hogy egy befektetés minél nagyobb mértékben kamatozik, annál kevésbé biztonságos (nyilván előfordulhatnak kivételek - mindkét irányban). Bizonyos szint fölött a kapott kamat ígérete legalább annyira kerülendő, mint az uzsorakölcsön.
Kedves Koplárovics Béci köszönöm az infót a szavak értelmezésében.
Én azt kérdeztem hogy jelen rendszer szerint biztonságos vagy bebukhatja az ember a pénzét ha állampapírba fektet?
Az értéktelenedést pedig azért írtam ha már van az embernek egy kis plusz pénze és leköti lát belőle némi plusz pénzt de ha csak a számlán van vagy otthon párnahajban nincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!