Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Panelprogramos panel lakásban...

Panelprogramos panel lakásban a 9.emeleten ki lehet-e bírni nyáron légkondi nélkül?

Figyelt kérdés

2022. dec. 9. 04:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10 Egyszerű: átalányt kérsz, nyáron több a fogyasztás, télen kevesebb, átlagban simán kijön a limit alatt és nem fizetsz többet.
2022. dec. 9. 11:52
 12/17 A kérdező kommentje:

"Az áram ára egy kamu kifogás"

Hát persze,csak kamu,semmi alapja

"Nehéz helyzetbe kerülnek azok a társasházak, amelyek eddig a piacról vásárolták az áramot. A szerződéseik lejárta után akár 3-4-szer többet is fizethetnek érte. A legjobb helyzetben a kicsi, lift nélküli társasházak vannak. A nagyobb fogyasztókkal, lifttel rendelkező házak azonban az eddigi ár duplájába kerülhet az áram. A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének szakértője szerint a karbantartási és a közös képviselői díjak is jelentősen emelkedhetnek."

Forrás: [link]

2022. dec. 9. 11:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Szegeden a Szamos utcában van egy 2 szobás loggiás 52m2-es panelprogramos panellakás a 9.-en 24,5-ért. Vagy inkább Makón vegyek 5 emeletesben ugyanekkora,szintén panelprogramos magasföldszinti lakást 20-21-ért?
2022. dec. 9. 11:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Én mellette lakom a Retek utcában! :D

Szegeden vegyél mindenképp, itt több az élet, több a munkalehetőség, a lakás is eladhatóbb marad.

13. Ez esetben a közösköltséged nőne, nem pedig az áramszámlád, mert a társasház áramfogyasztása (lift, világítás a lépcsőházban) ott jelenik meg. De ez is egy viszonylag kis tétel egy lakásra leosztva, mert a lakásonként általában 10 ezer forint körüli közös költség mind tartalmazza a felújítási alapot, szemétszállítási díjat, takarítást is. Tehát egy lakásonként párezer forintos tétel nőne 3-4-szeresére, ami kellemetlen biztos (mint minden emelkedés), de nem dől össze a világ tőle.

Én ötemeletes lift nélküliben lakom. A közös költségem 8500 forint. Én is olvastam, hogy akár 40%-kal is nőhetnek a közös költségek különböző okokból, de ha ez felmenne 12 ezerre, akkor sem dőlne össze a világ.

2022. dec. 9. 12:17
 15/17 anonim ***** válasza:

A legnagyobb baj, hogy a sok csóró barom miatt nem is nagyon lehet emelni a közös költséget akkor sem, ha nagyon kéne.

Nálunk legutóbbi közgyűlésen négyzetméterenként 10 forinttal akarták növelni a közös költséget, hogy legyen a társasháznak egy kis tartaléka, mert legutóbb már a felújítási alapból kellett fizetni néhány működési költséget.

És akkora hőzöngés volt, hogy 5 forintot szavazott meg a bagázs nagy nehezen. Személy szerint 20 forintot is emeltettem volna rajta, mert folyton az megy, hogy ezt meg azt nincs pénz felújítani/megcsinálni. A 20 forintos emelés járt volna havi EZER forint többletköltséggel, de ennyire szarrágó az átlag.

2022. dec. 9. 13:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Ja és tegyem hozzá, 3 éve nem emelkedett a közös költség, azért hozták fel most az emelést.
2022. dec. 9. 13:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Előző, ez tényleg elég nevetséges. Hogy a legtöbb embernek 10 éve is 10 ezer forint körül volt a közös költsége és a legtöbbeknek ma is ekörül van. Közben pedig azért emelkedtek az árak, nyilván többe kerül egy ház fenntartása, állagmegóvása, a tervezett karbantartásokról, felújításokról nem is beszélve.
2022. dec. 9. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!