Panelprogramos panel lakásban a 9.emeleten ki lehet-e bírni nyáron légkondi nélkül?
"Az áram ára egy kamu kifogás"
Hát persze,csak kamu,semmi alapja
"Nehéz helyzetbe kerülnek azok a társasházak, amelyek eddig a piacról vásárolták az áramot. A szerződéseik lejárta után akár 3-4-szer többet is fizethetnek érte. A legjobb helyzetben a kicsi, lift nélküli társasházak vannak. A nagyobb fogyasztókkal, lifttel rendelkező házak azonban az eddigi ár duplájába kerülhet az áram. A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének szakértője szerint a karbantartási és a közös képviselői díjak is jelentősen emelkedhetnek."
Forrás: [link]
Én mellette lakom a Retek utcában! :D
Szegeden vegyél mindenképp, itt több az élet, több a munkalehetőség, a lakás is eladhatóbb marad.
13. Ez esetben a közösköltséged nőne, nem pedig az áramszámlád, mert a társasház áramfogyasztása (lift, világítás a lépcsőházban) ott jelenik meg. De ez is egy viszonylag kis tétel egy lakásra leosztva, mert a lakásonként általában 10 ezer forint körüli közös költség mind tartalmazza a felújítási alapot, szemétszállítási díjat, takarítást is. Tehát egy lakásonként párezer forintos tétel nőne 3-4-szeresére, ami kellemetlen biztos (mint minden emelkedés), de nem dől össze a világ tőle.
Én ötemeletes lift nélküliben lakom. A közös költségem 8500 forint. Én is olvastam, hogy akár 40%-kal is nőhetnek a közös költségek különböző okokból, de ha ez felmenne 12 ezerre, akkor sem dőlne össze a világ.
A legnagyobb baj, hogy a sok csóró barom miatt nem is nagyon lehet emelni a közös költséget akkor sem, ha nagyon kéne.
Nálunk legutóbbi közgyűlésen négyzetméterenként 10 forinttal akarták növelni a közös költséget, hogy legyen a társasháznak egy kis tartaléka, mert legutóbb már a felújítási alapból kellett fizetni néhány működési költséget.
És akkora hőzöngés volt, hogy 5 forintot szavazott meg a bagázs nagy nehezen. Személy szerint 20 forintot is emeltettem volna rajta, mert folyton az megy, hogy ezt meg azt nincs pénz felújítani/megcsinálni. A 20 forintos emelés járt volna havi EZER forint többletköltséggel, de ennyire szarrágó az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!