Panelprogramos panel lakásban a 9.emeleten ki lehet-e bírni nyáron légkondi nélkül?
Nálam nem igazán lehetne, de full déli tájolás, legfelső emelet.
De hát nem mindegy ki milyen hőfokon érzi jól magát/bír elviselni
Venni akarsz?
Ne haragudj, de ha van pénzed 30-50 milliós panelre, akkor egy 300 ezres légkondi hogy nem fér bele a keretbe?
"Panelprogramos panel lakásban a 9.emeleten ki lehet-e bírni nyáron légkondi nélkül?"
Nem mindegy, hogy a ház 9 vagy több emeletes. Vagy egy 30-egynéhány fokos lakás van feletted vagy az 50 fokos tető és álpadlástér.
Az is számít, hogy volt-e a tetőn hőszigeteléses tetőfelújítás.
Nálunk ugyan nincs panelprogram, de a tető hőszigetelt, minden nyílászáró műanyag és mindenhol redőny van. 10. emelet. Ennek ellenére légkondi nélkül megőrülnénk, pláne mert itthon dolgozunk. Még légkondival is egyik szobában 23 fok van, a másikban 26, szóval előbb-utóbb kell majd egy másik légkondi is a másik szobába. Légkondi nélkül anno volt, hogy 30 fok volt bent.
És nem az ablakon jön be a meleg, hanem a a falak ontják a hőt, ami ellen a sarkig nyitott ablak és a kereszthuzat sem ér semmit.
Szemben a panelprogramos ház is tele van légkondival, szóval ott se lehet rózsásabb a helyzet.
#4: Mondjuk úgy, hogy nem 30 millióért vette, hanem 8-ért, 7-8 évvel ezelőtt és még mindig fizeti a hitelt...
"Ne haragudj, de ha van pénzed 30-50 milliós panelre, akkor egy 300 ezres légkondi hogy nem fér bele a keretbe"
24,5M-ba kerül a kiszemelt panellakás, a 300 ezres légkondi 1milliós villanyvezeték felújítással indul,és az áram amit fogyaszt is egyre drágább, a limit fölött 2x-es áramdíjat kell fizetni.
"Nem mindegy, hogy a ház 9 vagy több emeletes. Vagy egy 30-egynéhány fokos lakás van feletted vagy az 50 fokos tető és álpadlástér."
10 emeletesről van szó Szegeden, tehát van még fölötte egy lakás.
Illetve azon gondolkozok,hogy inkább Makón vegyek 20-21-ért panelprogramos magasföldszinti lakást 5 emeletesben?
#7: Hacsak nem a 70-es évekbeli vezetékek vannak még mindig, akkor nem kell mindent kicserélni a légkondihoz. Nekünk se kellett.
Az áram az igaz. Télen 7 ezerből megvan a villanyszámla. Nyáron, ha sokat megy a légkondi, akkor felmegy 18 ezerre is.
7-es válaszoló:
1. Nekem még a régi vezetékek vannak a szobában, ahol a légkondi van és nem kellett hozzá kicserélni a villanyvezeték rendszert, hanem csak kapott egy külön biztosítékot a légkondi. Nem került +1 millióba. Az előző tulajok kicserélték a vezetékeket a konyhában és a fürdőszobában, kapott a lakás fi-relét is, de valamiért a szobákban nem cserélték ki, én pedig ezért nem akartam feltúrni a szobákat.
2. Az áram ára egy kamu kifogás. Egész nyáron járatom a légkondit, mint az őrült és benne maradtam így is a kedvezményes ár alá eső áramfogyasztásban. Augusztusban és szeptemberben is, amikor már az emelt árat kellett fizetni a limit feletti fogyasztásra.
3. Nekem is Szegeden van a panellakásom. (Ezt inkább csak érdekességként írom.)
9-es válaszoló: Nekem az áram 4-5 ezer körül van egy hónapban ősztől tavaszig. Laptopom van, hűtőm, légkondim és kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!