Panellakás szigetelése, felújítása?
Sziasztok!
A következő kérdéseim lennének:
- Melyik évben volt a ház felújítás?
- Budapest vagy vidék?
- Hány lakásos házról van szó?
- Milyen munkálatok történtek a házon belül és kívül? (szigetelés, ablakcsere, strang csere, tető, lépcsőház, bejárati ajtó, erkély felújítás... stb. ?)
- Hogyan sikerült elfogadtattni a lakóközösséggel, hogy legyen felújítva a ház?
- Hány százalék igen szavazat kell ahhoz, hogy megvalósulhasson egy ilyen beruházás?
- Kellett állami támogatás (amikor még volt)?
- Ha nem panelprogramban valósult meg a felújítás, hogyan sikerült azt finanszírozni?
- Ha panellakásban éltek/éltetek és megtörtént a ház külső hőszigetelése mennyibe került összességében (végösszeg) a lakóközösségnek?
- Mennyivel növekedett a közös költséged?
- Hány évig fizetted a megemelt összeget?
- Neked összesen mennyibe került a ház felújítás? (szigetelés + esetleg ablakcsere)
- Hány cm vastag szigetelés került a házra?
- Télen melegebb, nyáron hűvösebb van a lakásban?
- Kell-e annyira fűtened, mint a szigetelés előtt?
- Érződik-e a rezsin, hogy le van szigetelve a ház?
- Megérte a befektetett összeg?
- Növekedett az értéke a lakásnak?
- Elégedett vagy az eredménnyel?
- Szeretsz ott lakni?
Nagyon köszönöm a válaszotokat előre is!
- Melyik évben volt a ház felújítás?
2005 környékén.
- Budapest vagy vidék?
Kaposvár
- Hány lakásos házról van szó?
Panelsor, ahol 8-9 ház van közvetlen egymás mellett. Maga a háztömb két lépcsőház, emeletenként 3-3 lakás, 5 lakóemelet+földszinten tárolók, garázsok.
- Milyen munkálatok történtek a házon belül és kívül? (szigetelés, ablakcsere, strang csere, tető, lépcsőház, bejárati ajtó, erkély felújítás... stb. ?)
Igen, ezek. Erkély a mi lakásunkban nem volt.
- Hogyan sikerült elfogadtattni a lakóközösséggel, hogy legyen felújítva a ház?
Állami és önkormányzati támogatás is volt egyszerre, fillérekbe került (360 ezer talán... tudja a halál basszus, gyerek voltam akkor 😃). Egy lakó nem volt hajlandó fizetni, nála nem volt ablakcsere, a szigetelést pedig közösen álltuk.
- Hány százalék igen szavazat kell ahhoz, hogy megvalósulhasson egy ilyen beruházás?
Passz.
- Kellett állami támogatás (amikor még volt)?
Ahogy írtam... Kaposvár mintavárosa a panelprogramnak. Nincsen már szigeteletlen panel. Itt valódi rezsicsökkentés van.
- Ha nem panelprogramban valósult meg a felújítás, hogyan sikerült azt finanszírozni?
--
- Ha panellakásban éltek/éltetek és megtörtént a ház külső hőszigetelése mennyibe került összességében (végösszeg) a lakóközösségnek?
--
- Mennyivel növekedett a közös költséged?
--
- Hány évig fizetted a megemelt összeget?
--
- Neked összesen mennyibe került a ház felújítás? (szigetelés + esetleg ablakcsere)
--
- Hány cm vastag szigetelés került a házra?
10 cm fehér hungarocel. Nem sokkal később családi házas részre költöztünk. Fater a panelfelújítás alatt összehaverkodott a munkásokkal, és az új házat is ők újították fel. Lupták nekünk a fel nem használt szigetelést és festéket 🤷♂️
- Télen melegebb, nyáron hűvösebb van a lakásban?
Télen ugyanúgy túl meleg volt, de olcsóbb volt, mert nullán voltak az egyedi mérős radiátorok. Bukóablakkal lehetett csak aludni.
Nyárra meg kell a klíma, az halál nélküle. Szerencsére Balatonon tölthettem a teljes nyarakat.
- Kell-e annyira fűtened, mint a szigetelés előtt?
--
- Érződik-e a rezsin, hogy le van szigetelve a ház?
Maximálisan.
- Megérte a befektetett összeg?
Többszörösen.
- Növekedett az értéke a lakásnak?
Igen
- Elégedett vagy az eredménnyel?
Igen. Érthetetlen, hogy miért nem mentek végig ezek a programok minden városban.
- Szeretsz ott lakni?
Gyűlöltem, soha többet panel. Magas, nagy helyigényű ember vagyok. Nem férek el az ilyen egérlyukakban. Szeretem a kertet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!