Társasházak homlokzat szigeteléséhez a tulajdonosok hány százalékának beleegyezése kell?
A házunkban 88 lakás van.A közös képviselő 39 beleegyező aláírás esetén tekintené érvényesnek a szavazást a postaládákba dobált A4-es papíron közölve ezt.
Ez nem 50% és nem is kétharmad.
(Egyébként 1 millió forintba kerülne fejenként - Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak sajnos.)
Az interneten totál ellentmondó infókat találtam.A társasházi törvény sem egyértelmű.(módosítások stb.)
Kérem, hogy segítsen valaki a válaszával aki nemrégen járt hasonló cipőben vagy ért hozzá!
Köszönöm szépen!
Van megtakarítása a háznak de ezt a burkolást külön "témaként" kezeli a közös képviselő.
Kész tények elé lett állítva a lakóközösség.
A kivitelezőt, az árat, a futamidőt ő választotta.
Állami támogatás pedig már nincs ezekre.
Kb. 10 éve lett volna államilag támogatott burkolásra de akkor valamiért nem került rá sor...
+Semmire nincs garancia és elég sokan pórul jártak már ezzel ahogy nézegetem a neten.
Köszönöm szépen a válaszod!
Szerintem is valami susmus áll az önkényesség mögött.
Ráadásul kiderítettem, hogy a lakók 90 százalékának beleegyezése kell.Tehát a a tájékoztatójában jelzett 39 beleegyező aláírás az 79, mert 88-nak ez a 90 százaléka.
Ez is megtévesztés...
Garancia és pontos háttérinfók nélkül az ember egy pár tízezer forintos porszívót v. TV-t sem vesz...
Szóval közösen kellett volna kivitelezőt választani!
Jó néhány ember már kezd összefogni.
Köszönöm szépen a válaszod!
"Szóval közösen kellett volna kivitelezőt választani!
Jó néhány ember már kezd összefogni. "
Pont az ilyen szarkeverésekből soha az életben nem lesz felújítás. Amúgy meg nem a képviselő dönt hanem a lakók, ha megszavazzák akkor megszavazzák, ha meg nem akkor meg nem.
"A közös képviselő 39 beleegyező aláírás esetén tekintené érvényesnek a szavazást"
Ha a tulajdoni hányad megvan akkor érvényes, nem az számít hogy hány darab aláírás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!