Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért csinálják ilyen rossz...

Miért csinálják ilyen rossz arányúra a kaparós sorjegyeket?

Figyelt kérdés

Aki játszik annak iszonyatosan kevés esélye van nyerni. Pedig mi akik játszunk jórészt pont azért vesszük ezeket, mert kilátástalan az életünk. Ha nem nyerünk soha nem lesz jelentős mennyiségű pénzünk. Mégis én úgy érzem minket húznak ezekkel le.

A másik oldalon pedig a Szerencsejáték Zrt játszótereket épít meg mittudomén.

Miért nem szórnak vissza több nyereményt? Miért nem úgy csinálják meg hogy a mezei ember is nyerhessen?

Félreértés ne essék. Én nem azt akarom hogy nekik ne legyen hasznuk, hanem hogy mi (akik soha nem jutunk egyről a kettőre) is nyerhessünk. Hiszen ezért játszunk.

2022. dec. 8. 08:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezért. Mert a magadfajták így is veszik ezeket a szarokat. Miért osztanának vissza többet, ha így is óriási nyereséget tudnak elérni? Nem jótékonysági intézmény.
2022. dec. 8. 09:09
 2/15 anonim ***** válasza:
93%

A sorsjátékokban a nagy nyeremény esélye a vonzó. Azt lehet elemezgetni, mekkora legyen az a nagy. Mondjuk az ötös lottónál lehetne olyan, hogy egymilliárd legyen a plafon. Ha ezt eléri a kasszában lévő összeg, akár más módokon vissza osztáják. Az ő szempontjukból az a kérdés, hogyan hatna ez a teljes forgalomra. Csökken vagy nő a bevételük. Az a kérdés, a limitálás hogyan hatna a bevételükre. Ami meghatározza azt is, hogy az egyes nyerőosztályokban mennyit tudnak fizetni. Lehet ugyanannyit, mert az arányok nem változnak. Lehet többet, mert mégiscsak.

A sorsjegynél legfeljebb annyi változás lenne, hogy a nem nyert lehetne kevesebb, az minimális nyeremények száma több. De ebből senki nem fog szépen megélni.

Ha jól tudom, most fajtánként egy nagy nyeremény van. Nem nézek utána, de mindegy. Hasraütésszerűen legyen az mondjuk tízmillió forint.

Na most, ha nem egy, hanem száz nagy nyeremény lenne, mind ugyanúgy tízmilliós, mi maradna kicsikre?

És az összes eladott játékoz képest mennyivel nagyobb esélyed van a főnyereményre, ha abból nem egy hanem száz van? Szinte semmi.

Lottónál is az 1:45 000 000 és a 100:45 000 000 millióhoz képest az öttalálatos esélye csak matematikailag nagyobb.

2022. dec. 8. 09:43
 3/15 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam hogy több ilyen 100 vagy 200 de akár 500 ezres legyen. Én már nem is tudom mióta játszok, és elképzelhetetlen sok pénzem van benne. Mégis 20 ezer volt a legtöbb amit 1 sorjeggyel nyertem. Ez szomorú. Főleg hogy közmunkásként 100 ezer körül van az egész fizetésem.
2022. dec. 8. 09:55
 4/15 anonim ***** válasza:
86%

Nem te vagy az, aki közmunkásként százezret keresve olcsó ebédlehetőséget kérdezett? De teljesen mindegy. Ha te a kevéske kis pénzedet ilyesmire költöd, akkor nagyon felelőtlen vagy. Pontosan tudod, hogy szinte semmi esély a nyerésre. Vannak ismerőseim, akik 20-30 ezer forintot költenek hetente. Kérdezem őket. Azt mondják, éves szinten kb. nullára jönnek ki. Nagyjából annyit nyernek, mint amennyit elköltöttek rá.

Lehetnek szerencsés kivételek.

Értem, hogy kisebb összegekre gondolsz. Kétféle módon lehetne megoldani: csökkenteni a főnyeremény összegét (De akkor vennék-e?), vagy sokkal több lenne a nem nyert (De akkor vennék-e?).

2022. dec. 8. 10:01
 5/15 A kérdező kommentje:
Az nem én voltam. Viszont a ha a szerencsejáték tud építeni ezekből több száz milliós játszótereket akkor van rajta haszna bőven. Nem? Arra gondoltam hogy ő kevesebb haszonnal dolgozna, és így több maradna a játékosoknak.
2022. dec. 8. 10:08
 6/15 anonim ***** válasza:
93%
De mi érdeke lenne a szerencsejátéknak abból, ha ő lemondana a profitja egy részéről azért, hogy nektek csak úgy adjon belőle? Ha így is megveszitek a sok szart, pedig tudjátok, hogy szinte semmi esély normális nyereményre. Ahogy az egyes válaszban is lett írva, nem jótékonysági intézmény ez.
2022. dec. 8. 10:12
 7/15 A kérdező kommentje:
Hát de azzal is lemond a profitjáról ha játszóteret épít. Pont hogy felénk kéne jobban húznia, mert mi vagyunk az ügyfelek.
2022. dec. 8. 10:14
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

A cég kivételezett helyzetben van, de ettől még nyereségorientált.

A jótékonykodásra fordított összeg jelentősen csökkenti az adóterhet.

A fel nem vett nyereményeket vissza kell forgatni (rengeteg van). Nem ismerem a jogi hátteret, de lehet a játszótereket is ebből támogatják. Nem biztos.

A nehéz sorsúak életét a szociális hálónak kellene könnyítenie.

Naponta láthatod, milyen szorgosak is ebben. Lehet röpcsivel menni a szomszédba, de autókonvoj is kell azért. Lehet 280 milliót költeni marhaságra a mindent aláíró elnök asszonyra. Lehet milliárdost csinálni pár hét alatt egy volt tévésből. A közlekedés is fejlődik. Sehonnan sehova nem tartó, senkit nem szállító vasutat építeni stb.

2022. dec. 8. 10:19
 9/15 anonim ***** válasza:
58%
Nem, ez nem így van. Te, mint ügyfél a jelenlegi feltételekkel is megveszitek a szarjaikat. Ha több nyeremény lenne, nem lenne kirívóan több ügyfél. A játszótér pedig egy (rosszul) kiragadott példa részedről. Kicsit gondolj bele a hátterébe, hogy esetlegesen miért épít ilyeneket.
2022. dec. 8. 10:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor jobb lesz ha átállok a tippmixre. Köszönöm a válaszokat.
2022. dec. 8. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!