Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen létezik, hogy nem...

Ilyen létezik, hogy nem kaptam papírt tavaly?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A napokban kaptam egy papírt a NAV-tól, hogy 2021 decemberében megszűnt az ingyenes tb-m. Viszont én tavaly nem kaptam semmilyen papírt, hogy kéne fizetnem (én abban a hitben voltam, hogy majd küldenek papírt, ha kell fizetnem) erre ma mondták a NAV-ban, hogy 108 ezres tartozásom van, kérjek rá 12 hónapos részletfizetést. A hölgy nem is volt hajlandó megnézni amit kaptam papírt, azt mondta sok ilyent látott már.

Létezik, hogy csak most kaptam papírt? Az orvosnál is zöldben vagyok.

2022. dec. 5. 16:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

108 ezer forint tartozás esetén már nem kellene zöld legyen a lámpa.

[link]

2022. dec. 5. 16:46
 12/19 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es! 2 hete kérdeztem rá az orvosnál, azt mondta zöldben vagyok
2022. dec. 5. 16:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még azért zöld, mert ebben az évben keletkezett a tartozás.
2022. dec. 5. 21:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Az orvos 2 hete még nem tudta, hogy nem kéne, hogy "zöld" legyél.

2020. július 01-jétől a NEAK írja elő az egészségügyi szolgáltatási járulékot, nem a NAV. A NAV a NEAK értesítése alapján értesíti tovább az adózót. Gyakorlatilag azért nem volt segítőkész az ügyintéző, mert nem tud hozzá szólni a dologhoz 2020. júliusa óta. Ugyanis nincs rálátása...

A COVID miatti diákigazolvány hosszabbítgatások nem mindenre voltak érvényesek. Többnyire az utazási kedvezményekhez, máshoz nem igen.

Fenti dátum óta a NEAK próbálja végigfuttatni a biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezőket és előírni a járulékokat. Ez kb. 5 millió embernél nem megy 5 perc alatt, tehát még évek múlva is elmaradásban lesznek. Hozzád most jutottak el, máshoz előbb, vagy később jutnak el.

Felesleges ezen rágódni, előírták, mert már 2021. decembere óta fizetned kellett volna.

Próbáld rendezni részletfizetéssel (kérelmezni kell a NAV-nál), vagy kérhetsz rá mérséklést. Próbáld meg, hátha szerencséd lesz.

"Az orvosnál is zöldben vagyok." Már biztos nem...

2022. dec. 6. 17:42
 15/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ma ismét rá kérdeztem és zöldben vagyok!
2022. dec. 6. 18:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Az igen! Hát vannak még bürokratikus csodák. :)

Ezek szerint adtak határidőt a tartozás befizetésére, addig olyan, mintha nem tartoznál még.

Majd a határidő lejárta után 1-2 héttel is kérdezz rá az orvosnál, hogy még mindig "zöld" vagy-e.

Őszintén érdekel, nem akadékoskodni akarok. Szeretném tudni, hogy miként működik a TAJ-szám érvénytelenítés mondjuk a Te esetedben, ha nem tudod megfizetni addigra az utolsó fillérig.

2022. dec. 7. 04:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Kaptam 12 hónapos részletfizetést, és el rendeztem, hogy kapjak ingyenes tb-t szociális alapon! Várom, hogy jöjjenek a levelek. Munka után is nézek, eddig sajnos nem jártam sikerrel, úgy látszik nőként nehéz az elhelyezkedés biztonsági őrként.
2022. dec. 7. 12:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Na, csak kibukott a lényeg:

"Kaptam 12 hónapos részletfizetést"

Azért vagy az orvosnál "zöld". A hátralék esedékessége a fizetési kedvezménnyel megváltozott, tehát jelen pillanatban nem esedékes, és ha fizeted határidőre rendesen a részleteket, akkor nem is válik azzá. Ez egyenlő azzal, hogy jelenleg nincs tartozásod, ami miatt "piros" lehetnél a dokinál.

"és el rendeztem, hogy kapjak ingyenes tb-t szociális alapon"

Teljesen jó, ügyes voltál. Így kell ezt csinálni...

2022. dec. 8. 16:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem, nem azért voltam zöld. A részletfizetést a napokban kértem....
2022. dec. 8. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!