Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaptam egy fizetési meghagyást...

Kaptam egy fizetési meghagyást 450ezer ftrol ez mi? Az sincs hogy hogy kell fizetni meg semmi. Letezik hogy egyben?

Figyelt kérdés
2015. jún. 30. 12:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Letezik, hogy egyben.

Kitol kaptad, milyen tartozas, kinek tartozol (tartoztal?), felhivtad-e a megadott szamot?

Funkcionalis analfabeta...

2015. jún. 30. 13:18
 2/10 A kérdező kommentje:
hogy kötelezhetnének 450ezer ft egyben valo fizetésére??
2015. jún. 30. 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Hát úgy, hogy valakinek ennyivel tartozol.
2015. jún. 30. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:

"és járulékai" szerintem ott lesz mellette.

A végrehajtói díj, kamatok, eljárási illetékek, stb, amit valaki már megelőlegezett helyetted, a 450 ezer forinton felül, amiről korábban kellet két felszólítást is kapjál.

15 napod van ellentmondani, ha nem élsz vele és nem tudod bizonyítani, hogy nem tartozol, jogerős lesz, további költségek mellett, akár egyben is levehetik a számládról, megtakarításodból, ingatlanra terhelhetik, fizetésből tilthatják, stb.

2015. jún. 30. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Mondj ellent a fizetési meghagyásnak határidőig, így perré alakul és tisztázhatod a dolgot, és addig sem kell fizetni. Szerintem elképesztő, hogy valaki ennyire nincs képbe, hogy kinek, mivel tartozhat.
2015. jún. 30. 22:39
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Kérdések, nézz utána:

1. Kitől kaptad?

2. Ki az ügyintéző?

3. Mi az illető telefonszáma (leginkább megtalálható)

4. Mi az irat ügyszáma/iktató száma???

- Felhívni telefonon, megkérdezni tőle, hogy ez most mi!!

- Ha NAV, akkor már eleve rajta van, hogy milyen adónem, de telefonálás helyett keress gyorsan egy könyvelőt, aki megmondja neked a levélről, hogy milyen címen követelnek, vagy összeállít neked egy fizetési könnyítés iránti kérelmet, vagy....

2015. júl. 1. 07:27
 7/10 A kérdező kommentje:
ingatlancserénk volt egy emberrel. amennyivel többet ért az övé annyit papiron kölcsön adott. na de mivel huzta meg közben meggondolta magát nem szerzett be egy papirt és igy nem került a nevemre az ingatlan se az enyém az övére még 2év után sem...persze hogy nem fizettem neki ha ő nem intézte el..ő most inditotta ezt a fizetési meghagyást. ügyvédnél voltam azt mondta a kölcsön szerződés megtámadhato hogy nem valos hiszen pénzt nem kaptam. pereskedhetnék de megéri?? fogalmam sincs:((
2015. júl. 1. 08:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Már a múltkor is feltetted a kérdést, akkor is kiderült te voltál a hunyó.

Ha per lesz belőle, és ha veszítesz, mert fogsz, akkor ez, akár 1-2 milla is lehet.

Ügyvéd teljesen mindegy mit mond, ő így is, úgy is megkapja a pénzt. A bíró dönt nem az ügyvéd.

Teljesen mindegy hányszor teszed fel ezt a kérdést.

2015. júl. 1. 10:08
 9/10 anonim válasza:

#8-as válaszoló!

Kérlek, linkeld azt a kérdést, amiben lebukott!

Már kíváncsi vagyok...

2015. júl. 3. 08:37
 10/10 xswerdy ***** válasza:
79%

Alapvetően két féle fizetési meghagyás van, NAV-os, és közjegyzői. A későbbi kommentből kiderült, hogy itt ez utóbbiról lehet szó.

Benne kell lennie, hogy kinek (milyen bankszámlára, stb.) kell fizetned, továbbá annak is, hogy meddig. Igen, a fizetési meghagyás alapvetően egyösszegű fizetésre szólít fel, hiszen ez már egy lejárt követelés érvényesítésének nem peres útja. Hogy mi a követelés jogcíme, az is benne van, de hogy mennyire világos, az attól függ, hogy az illető hogy fogalmazta meg. A közjegyző egy az egyben veszi át az ő szövegét. És a követelés jogosságát sem vizsgálja.

3 dolgot csinálhatsz:

1. elismered a követelést. Ekkor nem kell mást tenned, mint hogy fizetsz. Különben végrehajtást fog kérni az illető.

2. elismered a követelést, de részletfizetést kérsz.

3. ellentmondasz. Ekkor nem kell fizetned, és perré alakul az ügy. Már ha az illető tényleg pereskedni akar. Ha igazad van, nyugodtan állhatsz a per elé, sőt lehet, hogy az illető nem fogja továbbvinni, ha nem látja biztosnak az ügyet.

Amúgy az ilyen "apró" ügyek, amik fizetési meghagyásból alakultak perré, egyszerűsített eljárásban kerülnek tárgyalásra, nem valószínű, hogy a perköltségek milliós nagyságrendűvé válnának.

Valaki egyéb költségekkel, pl. végrehajtási díjjal riogatott. Nos alapvetően egyéb költség egyelőre a kamat, meg a közjegyzői díj. Még nem került az ügy végrehajtási fázisba, tehát végrehajtói díj sincs.

Az alapügy meglehetősen zavaros. Ha az iratokból kiderül, hogy a másik fél azt az összeget adja kölcsön, amivel az ő lakása többet ér, tehát gyakorlatilag nem ad pénzt, hanem a különbözetet nem kéri azonnal, akkor nem lehet jogos a követelése, hiszen meghiúsult az alap ügylet, és vele a kölcsön nyújtás is. Ha netán az iratokból ez egy független ügyletnek tűnik, és aláírtál valamit, miszerint megkaptad a pénzt, akkor sajnos nehezebb bizonyítani az ellenkezőjét. De ha ez a helyzet, akkor úgy tűnik, hogy átvertek, aminek akár büntetőügyi vonzata is lehet.

És még valami: ha jól értem, a másik fél hibájából hiúsult meg a lakáscsere. Ekkor a kérheted a károd megtérítését a másik féltől. Foglaló valószínűleg nem volt (cserénél ki adna foglalót?), de lehetett pl. ügyvédi költség, meg egy s más.

2015. júl. 5. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!