Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol tudok pénzt befektetni?

Hol tudok pénzt befektetni?

Figyelt kérdés
24 leszek, eldöntöttem, hogy szeretnék elkezdeni befektetni, amennyit tudok. SP500at követő ETFbe szeretném folyamatosan pakolni a pénzemet, ami automatikusan kamatos kamatozik. Hol van erre lehetőségem?
2022. dec. 5. 13:12
 1/10 krwkco ***** válasza:
KBC Equitas, Erste Investments, Interactive Brokers, stb.
2022. dec. 5. 13:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Láttam az erste appon hogy van ilyen befektetési lehetőség, megpróbáltam számlát csinálni, de alá kellett valami papírt írni, de olyan kicsik a betűk, hogy ha lescreenshotolom és belenagyítok sem tudom elolvasni, és így nem mertem aláírni. Amúgy nincsen sok költsége ha ott fektetek be?
2022. dec. 5. 13:37
 3/10 krwkco ***** válasza:

"Amúgy nincsen sok költsége ha ott fektetek be?"

Mind a két magyar szolgáltatónál kb. egyforma a költség:

- kb. 400 Ft havi számlavezetési díj. + az állomány 0,1 ezreléke

- kereskedési díj kb. 0,3-0,35%, min. 7 EUR vagy USD

- TBSZ havi 200/db

- és az USA ETF-eknek is csak euros változatai vannak

Ezek nagyságrendi díjak, ha pontosabbat akarzs, megkereshetem a linkeket.

Az Interactive Brokers számlavezetése ingyenes, kereskedési díj

0,05%, min 1USD vagy 3EUR.

De nincs TBSZ és ha bármi probléma van, akkor bonyolultabb az ügyintézés, mert nincs fiókjuk.

2022. dec. 5. 16:59
 4/10 krwkco ***** válasza:
Az ERSTE szabályzatát a honlapjukon is elolvashatod PC-ről.
2022. dec. 5. 17:01
 5/10 krwkco ***** válasza:
És hazaiként kb. az előző magyarokhoz hasonló az Equilor. És szinte minden nagyobb magyar banknak van értékpapírszámla kezelője, de azok még drágábbak.
2022. dec. 5. 17:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Akkor Erstén nem éri meg ezt csinálni?

Amúgy az sp500 vagy valami osztalékfizető részvény érné meg jobban? Tényleg hosszú távon. 30 40 év múlva, hogy majd a gyerekeimnek lakást vehessek.

2022. dec. 5. 18:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Amúgy akkor azt a szerződést amit az app alá akar iratni velem az erstén mindenkivel alá szokta? Nyugodtan elfogadhatom, és már tehetem is oda a pénzem és vásárolhatok bármit?
2022. dec. 5. 18:15
 8/10 krwkco ***** válasza:

"Akkor Erstén nem éri meg ezt csinálni?"

Azért, mert az SP500 indexkövető ETF-ekből (vagy bármelyikből) csak euro alapú van? Az ugyanolyan jó.

Ez azért általános, mert az USA kiadású ETF-ek nem készítenek olyan ismertetőt, mint amit az EU előír.

"Amúgy akkor azt a szerződést amit az app alá akar iratni velem az erstén mindenkivel alá szokta? "

Igen. Én el szoktam olvasni PC-n a kondíciókat és ha megfelelnek, akkor aláírom, hogy elolvastam és elfogadom a százoldalnál hosszabb üzletszabályzatot, vagy bármi mást. Azokban nincsenek egyénre szabott lényeges dolgok.

Csak az adataimat szoktam ellenőrizni, hogy nem gépeltek-el valamit. És az opcionális szolgáltatások pipáit. Hogy melyiket akarom és melyiket nem.

"és már tehetem is oda a pénzem és vásárolhatok bármit?"

Ha lett számlaszámod, akkor utalhatsz. És azt vásárolhatsz, amit a szolgáltató hajlandó közvetíteni. Az Erste Investmentnél van demo kereskedés is. Ott is megnézheted, hogy van-e olyan, ami neked kell.

2022. dec. 5. 20:36
 9/10 krwkco ***** válasza:

"Amúgy az sp500 vagy valami osztalékfizető részvény érné meg jobban?"

Ezt neked kell eldöntened. Senki nem lát a jövőbe. Az ETF-ekkel kevésbé lehet befürödni, mert sok vállalat átlagát tartalmazzák. És ha az ETF nem fizet osztalékot (accumulating vagy acc) az előnyösebb. Mert az osztalékokat a vállalatok anyaállama rögtön megadóztatja és azt gyakorlatilag nem lehet visszaigényelni. Még TBSZ-en sem.

2022. dec. 5. 20:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi
2022. dec. 5. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!