Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet befektetni pénzt?

Hogyan lehet befektetni pénzt?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni befektetni mostantól folyamatosan. Hol tudok ETFet venni? Hallottam, hogy sp500at követő ETFbe érdemes tenni. Ez olyan mint egy részvény, csak az értéke a legnagyobb 500 cég értékétől függ? Vagy érdemesebb lenne inkább valami cégnek a részvényét vennem mint MOL vagy hasonló?
2022. aug. 14. 22:56
 1/9 A kérdező kommentje:
Hosszútávra szeretnék minden héten félretenni, hogy majd 30 40 50 év múlva esetleg kiveszem eladom, akármi. Igazából a gyerekeimnek akarom elkezdeni félrerakni.
2022. aug. 14. 22:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Erste értékpapírszámlát hogy kell nyitni?
2022. aug. 14. 23:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Próbálok ilyen értékpapírszámlát nyitni, de egy csomó kérdést tesz fel, hogy van e tartozásom, dolgozom e, mennyit miket fektettem be eddig, ez mire való?
2022. aug. 14. 23:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Elolvastam a kisbetűs részt, rájöttem. Utolsó kérdés, hogy fontos e a fenntarthatósági szempont. Ez mit jelent? Nem tudom értelmezni, de gondolom fontos, úgyhogy bejelölöm
2022. aug. 14. 23:34
 5/9 A kérdező kommentje:
Amúgy 23 vagyok
2022. aug. 14. 23:40
 6/9 anonim válasza:
Na most azt, hogy milyen tuti befektetés van amiben 30 40 50 év múlva majd nagy pénzek lesznek ki fogja tudni neked megmondani szerinted?
2022. aug. 15. 00:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Keresned kell egy befektetési szolgáltatót amin keresztül meg tudod venni az ETF-et. Célszerű lehet olyat választani ahol van TBSZ, úgy nem kell adóznod ha sokáig nem nyúlsz a pénzhez. A múltbeli tapasztalatok alapján kicsi az esély arra, hogy hosszú távon felül tudnád teljesíteni az SP500-at egyedi részvényekkel, ez a profi alapkezelőknek is csak nagyon ritkán sikerül.
2022. aug. 15. 00:04
 8/9 A kérdező kommentje:
7, ezért akarok főleg sp500ba. Ilyet az erstén keresztül tudok csinálni?
2022. aug. 15. 00:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Legtöbb brókercégnél tudsz ETF-et venni, köztük az ersteinvestmens-nél is.

Hallomásból nem szabad befektetni, járj utána a témának így rengeteg pénzt spórolsz meg a jövőben. Fontos a befektetési stratégia, hogyan tudod minimalizálni a kockázatot és maximalizálni a nyereséget céljaidnak megfelelően (gyorsan sok pénz nincs). Nagyon sok könyv, youtube videó segít a tanulásban, ilyen például Graham: Intelligens befektető könyve és youtube-on is rengeteg hasznos anyagot találsz.

Hogyha ez megvan, érdemes átnézni a brókercég díjjegyzékét és a számodra megfelelőt választani. Erstenél például frankfurti tőzsdén 0,45% a tranzakció díj (minimum 7 euro), így pár 10e forintot nem érdemes befektetni, mert a felét alapból elbukod. Erre rájön a valutaváltás költsége, számlavezetési díj és osztalékfizető részvénynél további díjak terhelnek.

Hogyha most kezdesz a témával foglalkozni szerintem szánj rá egy évet a tanulásra, ismerd meg a tőzsdét és csak azt követően kezdj befektetni!

2022. aug. 15. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!