Év végére kevés szabadságom maradt, milyen lehetőségeim vannak?
Mindenképpen beszélek majd a főnökömmel is, de előtte tájékozódni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalata van. 1 napról lenne szó, mert kiadták a téli leállást 2 hétre és nekem egyel kevesebb napom maradt, mint kellene. Két ünnep között a leltárba tudnák beosztani azokat, akik ilyen helyzetben vannak, de arra már lefoglalt programom van, amit nem tudok átszervezni. Gondoltam fizetés nélküli szabadságra, de úgy hallottam, automatikusan nem jelentik vissza az embert és utána kellene járni, ami így elég bonyolult. A táppénz jutott még eszembe, de az orvosom nem biztos, hogy kiírna emiatt.
Volt valaki hasonló helyzetben?
"de ez semmi hátrányt nem jelent, leírták korábban, hogy még befizetni sem lehet, mert ezer alatti..."
Akkor pontosítsunk:
" A Tbj. és az Efo tv. alapján fizetendő közterhek kivételével az adózónak az ezer forintot el nem érő adóját nem kell megfizetnie, és az adóhatóság az ezer forintot el nem érő adó-visszatérítést, -visszaigénylést nem utalja ki és nem tartja nyilván."
A Tbj. és az Efo tv. alapján fizetendő közterhek KIVÉTELÉVEL...!!!!!!
A fenti járuléknak, amit a köznép "TB"-nek nevez/ismer a pontos neve: egészségügyi szolgáltatási járulék. Ezt a járulékot a Tbj. törvény nevesíti, és írja elő a kötelező fizetését. Innentől kezdve mindegy az összeg, ha csak 1 napra van fizetési kötelezettség, az is előíródik és be kell fizetni. Nem vonatkozik rá az ezer forint "alattiság".
Rendben? Mielőtt még elterjedne a valótlanság...
Az egy dolog, hogy a gyakorlatban jól működik, vagy sem.
Jogszabály szerint kellene fizetni. Tehát nem kell megsértődni, ha valakinek mégis előíródik a járulék arra az egy napra.
Azon sem kell megsértődni, ha később törlik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!