A mai világba bárki rendelgethet szórakozásból?
ma 21:42
"Akkor ne árulj semmit szerintem:)"
A csavar az volt az egészbe hogy azt hittem házhoz szálitják mert szokásosan jött érte a gls,majd kiderült hogy nem házhoz hanem automatába vitte.
"De akkor az egész csomagautomatát be kellene szüntetni Magyarországon."
20: Remélem, hogy ezt nem gondoltad komolyan ???!!!
A hlyék miatt miért a becsületes emberek szívjanak ?!
Írtam már: előre utaltasd át az árát !!!!
Ha meg nem megy ez a Jófogáson keresztül, akkor ne árulj ott semmit csomagautomatásan és kész!
Ne dobjuk már ki a fürdővizet a gyerekkel együtt!
"előre utaltasd át az árát !!!!"
Nem érted a lényeget,ha valamit házhoz szálitásal hirdetel,de csomagautomatába viszik mégis,arról te nem tehetel.
Hát én azért egy 12+ éve adogatok el dolgokat neten (semmi üzletszerű, csak amire nincs szükségem vagy megbíznak vele)
Vatera, jófogás, zsibvásár, teszvesz, facebook marketplace, hardverapró.
Ebből a párszáz esetből egyetlen egyszer sem mentem bele utánvétbe, pont emiatt mert nem szeretem a f*sz ízét a számban :D
Eddig mindent eladtam előre utalással/személyes átvétellel, max kicsivel több idő, szóval nem kell szerintem erőltetni az utánvétet :)
ma 09:32
"mindent eladtam előre utalással"
akkor ezek szerint te is bátran utalnál előre bármikor bárkinek?
Hát jah, amikor kisebb értékű dolgokat veszek, mittomén, könyv, póló, hobbival kapcsolatos dolog magánembertől, akkor simán utalok előre.
Nagyobb értékű dolgot (elektronikai cikk, bútor stb.) meg nem emlékszem, hogy valaha vettem volna használtan, rendes kereskedelmi vásárlásnál meg szinte mindenütt ott a kártyás fizetés, az meg úgy is chargeback-elhető, ha gebasz van :)
"akkor ezek szerint te is bátran utalnál előre bármikor bárkinek?"
Én nem bárkinek, hanem csakis olyanoknak, akik például több száz hiteles pozitív értékeléssel rendelkeznek a Vaterán vagy megbízható webshopnak.
Jófogáson, Marketplacén nem vennék semmit senkitől látatlanban, ha nem muszáj, mert rengeteg negatív sztorit hallottam, és nem szeretem a problémákat!
Utánvét meg azért is hlyeség, mert többe kerül és semmi garancia nincs rá, hogy nem egy fél tégla lesz a csomagban.... Szóval pénzkidobás!
De vannak esetek, amikor az a célszerűbb - ez nyilván webshopokra vonatkozik, ahol valami gyanús.
De utánvéttel soha semmit nem postáznék, pont azért, mert nincs rá semmi garancia, hogy a vevő átveszi és nem gondolja meg magát időközben. De ha előre kifizette, akkor már muszáj lesz átvennie, ha nem akarja elbukni szóval nem komolytalankodhat.
A mai világban teljesen természetes már az előre utalás, de nyilván akinek ez nem szimpi, az nem vásárol így, nem kötelező! Majd megveszi más.
Minden üzlet alapja a bizalom.
De csak megbízható helyről szabad venni!
Vatera erre teljesen jó!
Vettem már ott jó áron könyveket, ruhákat, ritkaságokat stb. és nem értem, hogy sokan miért Jófogáson, Marketplacén rizikóznak, amikor teljesen tisztán is üzletelhetnének a sok kínlódás helyett. Kivéve, ha személyes az átvétel, mert akkor nyilván leellenőrizhető az áru és ekkor még elmennek ezek az egyszerűbb lelőhelyek is.
De mindenki maga tudja.
"Nem érted a lényeget,ha valamit házhoz szállításal hirdetel,de csomagautomatába viszik mégis,arról te nem tehetel."
De, te!
Nem kell ott árulni és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!