A fehérjepor átverés?
Ha kiszámolod árra akkor kb. dupla annyiba kerül mintha húst ennél. Ami még mondjuk nem is lenne baj ha az izomzat növekedéséhez ideális arányban tartalmazná az aminosavakat, mert mégiscsak könnyebb így bevinni mint megenni minden nap 1 kiló húst, csak ahogy nézem kb. egy terméken sincs az feltüntetve, hogy miből mennyi van benne, sőt a legtöbb termék azzal reklámozza magát hogy ez csak tejsavófehérje vagy épp valamilyen más nővényből kivont fehérje, ami garancia arra hogy nem megfelelő arányban vannak benne az esszenciális aminosavak és így a szervezeted is csak részben lesz képes hasznosítani.
Ha állattenyésztésben grammra kiszámolják a takarmányban hogy milyen aminosavból mennyi van benne és mi az ideális a súlynövekedéshez, akkor erre emberek számára árult fehérje poroknál miért nem fektetnek hangsúlyt?
Esetleg ha valaki tud olyan fehérjeport aminél le van írva, hogy mennyi és milyen aminosavak vannak benne azt nagyon megköszönném.
Majdnem a legvégén van leírva az aminósav profilja.
ma 11:54
Köszi. :)
Nem tudom ez miért nem alap, hogy mindegyiknél írják ezt.
"Húst tömni kétpofára egész nap nem túl egészséges. nem véletlen lett a fehérjepor kitalálva."
Ja hogy a fehérje por azért lett kitalálva, mert az egy egészségesebb alternatíva? A tejsavóból készült fehérje por, ami a tejipar gyári hulladéka, és amíg nem jöttek a tápkiegészítő cégek (hogy méregdrágán zacskóba tegyék a logójukkal felcímkézve), addig szemétkonténerben végezte? Vagy a marha fehérje por, ami a vágóhidak nyesedékeiből, porcaiból, csontmaradékaiből kerül leőrlésre és előállításra? Vagy a növényi fehérje porok, amiket a beteg, sérült, rohadt, forgalomba már nem helyezhető zöldségek és gabonák hőkezelésével készítenek el? Ha nem vagytok képben az élelmiszeripar termelésével, mert nem ez a foglalkozásotok, akkor bullshiteket ne eregessetek a levegőbe.
Fehérje por semmiképpen nem jelent semmilyen egészséges alternatívát a húsfogyasztással szemben. A mérsékelt húsfogyasztás egyébként sem rejt semmilyen egészségügyi kockázatot, ha pedig valaki "két pofára tömné magába", akkor tök mindegy, hogy húsról, zöldségről, gyümölcsről, hüvelyesről beszélünk, annak meglesz a böjtje, hiszen az egyoldalú, túltolt zabálás semmilyen élelmiszer esetében nem egészséges. A fehérje por szimplán arra való, hogy ha egy sportoló nem képes szilárd ételből bevinni az adott napon a fejlődéshez szükséges minimum proteinszintet (kb. 1,5 g/tskg), akkor este megiszik egy turmixot, aztán szevasz. Naturál hobbigyúrósként aki szilárd ételből nem tud bevinni ennyi fehérjét, az számomra érthetetlen, de a fehérje por alapvető funkciója ez. Az már más kérdés, hogy a jelenleg regnáló tápkiegészítő cégek 99 százaléka abszolút kihasználja az élelmiszeripar és a jog kiskapuit, és a zacskóban található porok közel sem annyi tápanyagot tartalmaznak, mint ami a csomagoláson fel van tüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!