Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lenne pár milliótok,...

Ha lenne pár milliótok, össze-vissza jövedelmetek és egy lakásotok, akkor a pénzt inkább a lakásba ölnétek vagy tartalékolnátok?

Figyelt kérdés

Ilyen munkám van jelenleg sajnos, hogy nyáron megkerestem 3 hónap alatt 5 milliót, de utána a következő 9 hónapban csak kb. havi 100 ezer forint a bevételem. (Erről majd szeretnék később váltani egy kevésbé hektikus, stabilabb életre.) Tavasszal vettem egy lakást családi segítséggel, de abba én is minden korábbi félretett pénzemet beleöltem, úgyhogy most csak ez a nyáron keresett pénzem van, ami jelenleg már 3,5 millió. Eddig picit gyorsabban költöttem, mert voltam nyaralni ősszel és megvettem egy-két régebb óta halasztott dolgot, de amúgy nem szoktam sok pénzt költeni, kb. havi 200-at.

A lakásom nagyobb részt rendben van a felújításokat tekintve, de hiányoznak dolgok. Pl. kellene légkondit csináltatni, redőnyöket rakatni, bejárati ajtót cserélni, venni még pár bútort és egyebek, amik összesen kb. 1,5-2 millióba kerülnek. Régen hozzá voltam szokva, hogy volt bőségesen félretett pénzem, a lakásvásárlás előtt volt 7,5 millió forintom félretéve, most fura hogy kevés pénzem van és még ebből is költeni kell, kicsit fáj a sok kiadás, mert régen sokat spóroltam. Ti a helyemben elköltenétek most a lakásra, amit el kell, vagy inkább elhalasztanátok pl. jövőre és a most meglévő pénzt csak simán a biztonsági tartalékban hagynátok?

2022. nov. 15. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. kellene légkondit csináltatni, redőnyöket rakatni, bejárati ajtót cserélni, venni még pár bútort"

Évente 1 ezekből.

A redőny mondjuk nem nagy összeg, 5 nm-es ablakra 100 000 Ft körül.

Légkondi 300 000.

2022. nov. 15. 15:39
 2/4 anonim ***** válasza:
21%
Bitcoinba
2022. nov. 15. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp legyen legalább fél évi megélhetéshez szükséges tartalékod könnyen hozzáférhető formában (bankszámla, állampapír).

Ilyen infláció mellett amúgyis lehet hogy az csak 3 hónapra lesz elég...

A többivel meg csinálj amit jónak látsz.

Mehet lakásra, hosszútávú befektetésbe tőzsdére, vagy crypto szerencsejátékra, vagy el is verheted kokóra is örömlányra.

2022. nov. 15. 16:55
 4/4 NTBS ***** válasza:
Újabb lakás, mert az visszahozhatja az árát pluszban.
2022. nov. 15. 17:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!