Miért terjeszti a sok okos hogy a nagy Pesten mindenki 500 nettót keres, amikor ott is bénán fizetnek rengeteg munkát?
Én most moslék bérért dolgozom Ózdon (160 nettóért cumiztatnak), ránéztem már a nagy pesti bérekre hasonló helyeken.
Döbbenten látom hogy sok mosogató melóra ott sincs igazán 1200-1300-1400 órabérnél több zsetta.
Na az 1400 as órabérrel jönne ki egy 240 nettós fizetés.
Ránéztem a mekis bérekre, 180-200 nettó...a nagy Pesten!
Na de ott az albérlet ár horror. Igazából ha az albi árakat is belevesszük még a pesti 240 ezer se igazán jobb mint akár az ózdi 160.
Teljesen érthetetlenül állok az előtt hogy miért propagálják sokan hogy a nagy Pesten mindenki jól keres, a takarítónő is.
Akkor ezek a bérek micsodák?
Csáó Balázs!
Tanulatlan alkalmazottként tényleg nem keresel sokat. De egyébként az a takarítónő is jobban keres, aki egyéni vállalkozóként dolgozik, mint aki alkalmazottként valahol. Ez csak egy példa volt. Sok szakma olyan, hogyha ugyanazt csinálod alkalmazottként, akkor sokkal kevesebbet keresel, mintha vállalkozóként csinálod magadnak. De gondolom az a te agyadnak felfoghatatlan, hogy ne alkalmazott legyél, hanem némi kockázatért cserébe megpróbálj többet keresni (mint a vállalkozók teszik).
Menj el inkább építkezésre dolgozni, úgy is nagy darab vagy, biztos bírnád. Ott naponta fizetnek és még jobban is fizet. Vagy tanulj ki egy jól fizetett szakis szakmát.
3: aha és elárulnád hogy legyek vállalkozó üres zsebbel?
Nagyon okos mindenki, csak éppen ha éhbéren döglesztenek, nem tudsz félrerakni mindenféle menő üzleti vállalkozásra pénzt...
Vak vagy? Egy takarító is lehet vállalkozó, ezt írtam. Vállalkozáshoz nem pénz kell, hanem elhatározás és kockázatvállalási képesség, hogy elfogadd nem havi fix fizud lesz, hanem annyit keresel, amennyit dolgozol.
Ha Marika néni nem egy takarítócégnél dolgozik, ahol kiközvetítik és fix fizut kap, hanem felad hirdetéseket és maga intézi a saját ügyeit és ügyfeleit, de cserébe sokkal több pénzt keres így, akkor ő is egy vállalkozó.
Bizony, 0 indulótőkével a takarítás vállalkozás egy jól tejelő biznisz.
Szerszámszükséglete közelít a 0-hoz.
Nem kell "üzleti" vállalkozást csinálni.
Ha a mosogatást tudnád vállalkozóként csinálni 4x ennyit keresnél vele, mint alkalmazottként.
Nyilván nem úgy kell nekiállni, hogy odaszarsz a főnök asztalára, és hirtelen vállakozó leszel.
Munka mellett el kell kezdeni építgetni az ügyfélkört. Aztán már ajánlások alapján dőlni fog a meló és a lóvé, ha jól dolgozol. Akkor már lehet odaszarni a főnök asztalára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!