Hogyan néz ki a megtakarítási portfóliód?
100%-ot a gyerekeimbe fektettem, azaz sajnos nincs megtakarításom. Volt, de amikor nehézségek jöttek, magunkra kellett költenem sajnos.
Egyébként ha most kellene megtakarítanom, akkor a pénz 25%-ból aranyat vennék, szerintem 50%-át ingatlanra költeném felvele ívelő területen, 25%-át meg euróban tartanám likviden.
Például vettem egy panel lakást 20 millióért 2017-ben, most 5 év múltán ez kb. a háromszorosát éri.
15% Nyugdíjpénztár/biztosítás
15% OTP részvény
70% Állampapír
Meglepően hasonlítok 2.-re.
65% állampapír
15% magyar blue részvény
10% számlapénz
10% önkéntes pénztárak
A portfólióm egyik fele forintban a másik fele devizában van. Nagyjából 50-50 az arány. A deviza rész az dollár és euró. Az euró az kicsit több, az kb 30%, dollár 20.
Ezen belül aztán van minden mint a búcsúban.
Kp, és bankbetét forint és euróban.
Állampapír, forint és euróban szintén.
Részvények dollár és forintban.
Nyugdíjelőtakarékosság, magyar részvényekben
Önkéntes nyugdíjpénztár forintban
És van egy kis kriptóm és aranyom, de az kb annyi hogy max pár hónapig lenne elég ha eladnám
😂
A törvény szerint a földtulajdon maximális felső határa 300 hektár. És ebbe bele kell számolni azt is amin csak haszonélvezetet gyakorol valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!