Az általatok áhított életszinvonalat mekkora megtakarításból tudnátok (feltehetően) életetek végéig fenntartani?
Nem tudom hogy mikor halok meg és az infláció mértékét se így nehéz kiszámolni.
1.6-1.8 millióból élünk most havonta négyen, ha ez változik az inflációval ami 15 százalék évente legalább akkor ha 20 évet élek 1.2 milliárd forintra lenne szükségem.
Mivel nem felélném, hanem csak a hozamaiból (bérleti díj, tőzsdei osztalék, kamat) élnék, így elég lenne 500 millió - 1 milliárd.
700 millió infláció feletti adózott 3%-os hozammal számolva évi 35 milliót hoz, ami havi 1.750.000 Ft. Ebből normálisan meg lehet élni. Plusz a tőke is megmarad, amiből a gyerekem, unokám is bőven megél.
Nagyjából 10db Budapesti átlagos lakás kiadása hoz havonta 1,2-1,5m Forintot adózás után, jelenleg.
Ha nem változnak a piaci viszonyok, ez nekem elegendő megélhetést biztosítana.
Ez most jelenerteken nagyjából 500m Ft.
Persze lehet, hogy egy év múlva már nem működne a modell a piac, vagy a jogszabályok változása miatt.
"Nekem egyedülállóként a 30 millió ft hoz jövőre a PMÁP miatt kb. havi 250 ezer ft-ot, nekem annyi bőven elég jelenleg"
Az tényleg szuper befektetés. Nominál infláció alatti kamat. De TE tudod, a te pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!