Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, hogy visszaka...

Mit lehet tenni, hogy visszakapjuk a piramisjátékban elcsalt pénzt?

Figyelt kérdés

Valószínűleg semmit.. inkább csak kiírom magamból.. Nagymamám tette bele minden pénzét. Egy hete tudtam meg, mesélte, hogy már vagy 40 milliója van "megforgatva" a kezdeti 6 millióból. A szüleimet is bíztatta ,hogy szálljanak be és hajlottak is volna rá.. nekem egyértelmű volt, hogy piramisjáték, mondtam neki, hogy azonnal szálljon ki legalább annyival, amennyit betett, de persze ép "le volt kötve"...és tessék, mai hír:

[link]

Nem tudom miért ilyen hiszékenyek az emberek.

A kérdés nem valódi kérdés olyan szempontból, hogy nyílván majd jelentkezik a rendőrségen, aztán talán visszakap valamit..talán.. inkább csak ki akartam írni magamból..

De ha valakinek van valami ötlete azért ki vele.

2022. nov. 4. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Szegény ihat rá hideg vizet. Abból a pénzből egy fillért nem fogtok viszontlátni sajnos.

Valahogy az ilyen csalók mindig sikeresen megtalálják a sok millión ücsörgő nyugdíjasokat. Furcsa, de az én nagyszüleimnek nem voltak milliói. Legnagyobb vagyonuk a lakásuk volt.

2022. nov. 4. 19:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

“Három hónap alatt 100 százalékos hozamot ígértek”

Ez annyira abszurd, hogy ennek bedőlni nem más, mint természetes szelekció.

2022. nov. 4. 19:28
 3/12 A kérdező kommentje:

Én se hittem el, hogy ilyen még létezik.. Jó nekem a Budacashben nyúltak le pénzt, ahová még nagyon fiatalon tettem be az addigi megtakarításom, de ott azért tudtam, hogy brókerekre bízom a oénzt, akik tőzsdén kereskednek majd és csinálnak talán valami 10-20%-ot jó esetben. (persze tudjuk mi történt, becsődöltek)

De ez a 3 havonta duplázunk.. ez tényleg szörnyű. És kérdeztem a nagymamám mégis miből, azt nem tudta megmondani, de több ismerőse is benne volt már, olyanok akikben teljesen megbízott..

2022. nov. 4. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Elég lenne csak józan ésszel belegondolni: negyedévente duplázás? Akkor ma befektetek 100 ezer forintot és 3 év múlva 800 millió lesz belőle? Nonszensz!
2022. nov. 4. 19:46
 5/12 A kérdező kommentje:
hát ez az. Én is ezt mondtam..minek kellene valakinek a kisbefektető pénze ha ismeri a korlátlan pénz forrását. De mindig kapták a meséket. valahogy egyszer már kapott 15 milliót csak a bank nem utalta ki, mert előtte "úgymond" megvizsgálják, de addig is be lehet fektetni újra...zavaros volt az egész.. és neki is, de valahogy mégis rájuk bízta a megtakarítását.
2022. nov. 4. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
Hát szerintem már mindegy. Sajnos vannak ilyen helyzetek az életben. Ezt már az nem oldja meg hogy idegeskedik. Csak még a végén valami baja lesz. Szerintem ezt már el kell engedni, aztán ha mégis lesz valami kártérítés vagy bármi akkor az majd kellemes meglepetés lesz. Szerintem ez már nem éri meg az ideget. Bár tudom könnyű mondani, sajnálom hogy ez történt. Akkor most 6 millió veszteség érte?
2022. nov. 4. 19:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Őt igen 6 millió, van egy kvázi élettársa, persze ő is benne volt, neki nem tudom mennyi.
2022. nov. 4. 20:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Én még nem beszéltem vele amúgy, anyukám igen. Eléggé rosszul érintette, de még mindig abban bízik, hogy ez csak valami félreértés. Anyám meg azzal vigasztalta, hogy a nagy részét a betett pénznek talán visszakapja idővel, de én se bízok ebben. Aki piramisjátékot csinál az gondol a menekülési útvonalakra.
2022. nov. 4. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem fogja visszakapni szerintem se
2022. nov. 4. 20:48
 10/12 anonim ***** válasza:
65%

“Három hónap alatt 100 százalékos hozamot ígértek”

Mennyire pénzügyi analfabétának kell lenni, hogy ezt elhidje.

2022. nov. 4. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!