Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szivességi lakáshasználóiszerz...

Szivességi lakáshasználóiszerződés mire jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Feleségemmel szüleihez költöztünk 6 éve.

160nm-es házukból após lerekesztett nekünk 60nm-ert külön bejárattal. Fürdő,wc, nappali, konyha és két kis szobával. Ezeket a helyiségeket teljesen be is rendezte nekünk oly módon, hogy mi csak a ruháinkat vittük, meg a pocakban a gyereket.

Apósom velünk szivességi lakás/lakrész használati szerződést kötött, melyben minden ingóság ami ott található, azt ő tette bele, ergo az övé... Ezt miattam csinálta leginkább...

Nekem sajnos van 14 éves bedölt devizahitelem, amit nem fizettem (akkor nem voltam házas, mostani feleségemnek köze nincs hozzá)

A végrehajtó megtalált követelésével, és letiltotta a fizezésem 50%-át.

Félek hogy kijönnek foglalni tőlem, mert felmondtam. Nem tudok így eltartani egy családot, ilyen levonás mellett. Próbáltam alkudozni de sajnos elutasítottak mindig.

Most feketén dolgozom, így megmatad a fizetésem.

Nincs saját bankszámlám.

Kb. emiatt az évek során sosem volt semmi a nevemen. Még a telefonom előfizetése se az én nevemen fut.

Kérdésem az lenne, hogy ha kijönne a végrehajtó lakcímemre összeírni, foglalni... Elegendő ezt a szerződést felmutatnom nekik? Be sem engedhetem őket sajnos apósom enfedélye nélkül, mert semmi de semmi nem az enyém ott.

2022. okt. 22. 21:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Írtam privátban, hogy az, aki megvette az adósságot, nem végrehajtó. Csak egy követeléskezelő cég. Követelni követelhet, de végrehajtást nem folytathat...
2022. okt. 24. 04:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!