Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Veletek fordult már elő hogy...

Veletek fordult már elő hogy elúszott kisebb nagyobb összeg? Pl elromlott az autó és javítani kellett. Vagy elbuktatok pénzt bármin.

Figyelt kérdés
65 ezer forintom úszott el tegnap, nem nagyon tudom feldolgozni...

2022. okt. 15. 07:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Amm ezt úgy hívják, hogy élet, mindenkinek vannak váratlan költségei.
2022. okt. 15. 07:44
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Semmi, van felre teve direkt ilyen esetekre
2022. okt. 15. 07:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Eddig 3 alkalommal törtem totálkárosra autót (10 év alatt), és minden esetben 1 héten belül kellett másikat venni (sajnos 1 alkalommal én voltam a hibás és más autója is sérült, azóta a biztosításom sem ugyan az).

A házban többször volt már ad-hoc javítás. Csőtörés, bojler meghibásodás, kazán kilyukasás. Ezeket is azonnal kell javítani (és szinte egyik sem áll meg 65-ből)

A vállalkozásomban rengetegszer előfordul, hogy azonnal kell valamire költeni. A szállítónak azonnal kell a pénz különben holnap nem jön, lejár a szavideje egy tételnek amit ki kell dobni és azonnal újat venni, bútort kell azonnal venni, mert a kedves vendég összetörte, másnap meg jön a másik vendég. Azonnali kiadások vannak mindig.

Ilyen esetekre mindig kell tartalékolni.

Nekem van ~2 millió kp-m, plusz a hitelkártya terhelhető bármikor 1,5 millióig, nekem ez a minimum amit mindig tartok ilyen esetekre.

Javaslom te is tarts ezekre a kiadásokra, és fogadd el, hogy a felnőttléttel együtt jár ez.

2022. okt. 15. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan ezt nem tudod feldolgozni? Kívánom, hogy életedben ez legyen a legnagyobb bajod!

MINDENKINEK vannak váratlan költségei. Amid van, az el is romolhat, és fog is egyszer. Nekem most kb. 300.000,- Ft körüli összeg ment el legutóbb így "váratlanul", de hát emiatt van az embernek félretett pénze, nemdebár?

Ha van autód, hűtőgéped, számítógéped... bármid, akkor gondolom azért arra csak számítasz, hogy egyik se örök életű? Meg hogy időnként karbantartásra is szükség van?

2022. okt. 15. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam havonta van kb ilyen 🤣

Csak kb idén:

Tv tönkrement, megjavíttattam 20 ezerért, pár hetet bírt, megint elromlott, újat vettem

Autó nem indult, akksinak vége, új akksit vettem

Csőtörés volt a kertben, végül 600 ezerért az egész kinti szakaszt kicseréltük inkább

Törölték egy repülő járatom, 160ezer ft repjegy, bár azt 2 hónap alatt visszaszereztem végül

Kutya beteg lett, véreset hányt, 30 ezret hagytunk az állatorvosnál nyáron

Fürdőszobában csaptelep tönkre ment, mikor kiakartunk cserélni meg beletört, mert el volt rozsdásodva, 45 ezerbe került a javítása

Felújítottunk bent, persze minden szar*bb állapotban volt mint hittük,kb +200 ezerbe lett az anyag költség mint vártuk és a munkadíj is

Kaptunk egy 60 ezres gyorshajtás csekket, benéztünk egy lakott terület táblát, hiába nincs ott semmi, még lakottnak számít, és kint állt a traffis rendőr

Felújításná benéztünk valamit és 70 ezernyi padlót feleslegesen vettünk meg, vissza se vásárolja a Diego, most itt áll bontatlanul

Biciklim is 2* volt idén szervizben

Na most csak ami hirtelen eszembe jutott idén..

2022. okt. 15. 09:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Van akivel nem fordul ilyen elő? Akkor annak se gyereke, se állata, se kocsija, se háza, se elektronikai eszközei, se semmije nincs? Ami elromolhat, az el is romlik. Több 100 ezret adtam ki idén váratlan kiadásokra..
2022. okt. 15. 09:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Minden embernek előfordul az életébe többszőr, hogy S.O.S-be kell neki pénz.

Az ilyen estekre fel kell készülni, másszóval legyen megtakarításod.

2022. okt. 18. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!