Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek könnyebb lesz...

Szerintetek könnyebb lesz valamikor is lakást venni az elkövetkezendő 10 évben Magyarországon?

Figyelt kérdés

2022. okt. 14. 20:49
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
50%

"Szerintem ez rendszerszintű probléma, hogy ennyire elérhetetlen egy ingatlan megszerzése önerőből."

Ha megfogalmazódik az igény, vagyis a kereslet, akkor a piac lépni fog rá és ha kifizetődő olcsóbb lakások építése, akkor meg fog történni.

Ugyanakkor ma is elérhetők olcsó lakások, de kompromisszumot kell hozzá kötni, például baromi messze van Budapesttől. De mivel sokan dolgoznak ma már otthonról (home office), ezért sokaknak megoldás lehet ez is.

Sokan költöznek le családostul a természetbe. Hidd el, teljesen más a saját udvarodban játszani a kutyáddal és gyerkőcöddel, mindegy egy panel tövében a játszótéren.

2022. okt. 30. 11:03
 42/55 anonim ***** válasza:
Olyan szánalmas, hogy bebizonyítom neketek, hogy tudtok venni lakást 15 millióért is, erre kapom a lepontozást, meg hogy egy "lyuk". Pont azt bizonyítottam be, hogy lehet lyukat venni 15 milkóért, és fogok is venni sírás helyett. Mert nem vagoyk olyan hülye, mint ti
2022. okt. 30. 11:05
 43/55 anonim ***** válasza:
58%
Veszekszel a trollokkal 42-es, teljesen felesleges.
2022. okt. 30. 11:09
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
A magyar emberek egy nagy része olyan, aki dicsérni is úgy dicsér, hogy közben a lelkedbe gázol. Aki meg eleve csak kötekedni jár ide, attól mit vársz? Olvashatod minden kérdés alatt az ilyen teljesen negatív kommenteket.
2022. okt. 30. 11:10
 45/55 anonim ***** válasza:
#42 Én kértem hogy linkelj be egyet és nem pontoztalak le. Más kérdés, hogy annyi pénzért nem vennék egy ilyen kipofozott tárolóhelyiséget, mert nem tudnék benne élni. Ha az ingatlan nem lakásként van nyilvántartva, abból származhatnak kellemetlenségek. Valószínű építményadót is kell utána fizetni, ami 25 m2 esetén kb. 40 ezer forint évente.Lakáshitelt nem lehet rá felvenni, ezért ha el akarnád majd adni akkor csak készpénzes vevők jöhetnek számításba.
2022. okt. 30. 11:31
 46/55 anonim ***** válasza:

45

Egyébként elég sok lakás van még 15 millióig, csak hirtelen ezt linkeltem.

2022. okt. 30. 12:05
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

Hát én megnéztem a budapesti 15 millió alatti "lakásokat" és ezt találtam:

- bérleti jog, nem tulajdonjog

- nem teljes tulajdonjog, hanem csak 2/3

- haszonélvezeti jog van a lakáson, nem lehet beköltözni

- osztatlan közös tulajdonban van, nem lehet rá hitelt felvenni

- borzalmas állapotban van, legalább 10 millió egy alap felújítás

- a hirdető elfelejtette mondani, hogy a 60 nm padlást is meg kell hozzá venni, ami plusz 6 millió

- 12 nm, tehát szó szerint egy lyuk

2022. okt. 30. 12:14
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

#47 folytatása:

- a tulajdoni lapon műhelyként irodaként, raktárként szerepel, nem lehet rá hitelt felvenni

- 6 nm lyuk

- padlás, ami beépíthető

- mosókonyha volt, nincs ablaka

- nem eladó, hanem hirdetés és aukcióra

- komfort nélküli viskó

- egyéb nem említett okok miatt nem lehet rá hitelt felvenni

2022. okt. 30. 12:32
 49/55 anonim ***** válasza:
Jó, hát nem mindenki akar gyereket. Azoknak meg jó a 12 nm is
2022. okt. 30. 12:39
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. 30 mm volt az első lakásom, egyedül laktam benne, de pici volt nagyon. Kevesebb, mint a fele, az kb egy apró hotelszoba. Ott élni nem lehet, max tengődni. Akkor már inkább bérlek egy nagyobbat.
2022. okt. 30. 12:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!