Szerintetek könnyebb lesz valamikor is lakást venni az elkövetkezendő 10 évben Magyarországon?
"Szerintem ez rendszerszintű probléma, hogy ennyire elérhetetlen egy ingatlan megszerzése önerőből."
Ha megfogalmazódik az igény, vagyis a kereslet, akkor a piac lépni fog rá és ha kifizetődő olcsóbb lakások építése, akkor meg fog történni.
Ugyanakkor ma is elérhetők olcsó lakások, de kompromisszumot kell hozzá kötni, például baromi messze van Budapesttől. De mivel sokan dolgoznak ma már otthonról (home office), ezért sokaknak megoldás lehet ez is.
Sokan költöznek le családostul a természetbe. Hidd el, teljesen más a saját udvarodban játszani a kutyáddal és gyerkőcöddel, mindegy egy panel tövében a játszótéren.
45
Egyébként elég sok lakás van még 15 millióig, csak hirtelen ezt linkeltem.
Hát én megnéztem a budapesti 15 millió alatti "lakásokat" és ezt találtam:
- bérleti jog, nem tulajdonjog
- nem teljes tulajdonjog, hanem csak 2/3
- haszonélvezeti jog van a lakáson, nem lehet beköltözni
- osztatlan közös tulajdonban van, nem lehet rá hitelt felvenni
- borzalmas állapotban van, legalább 10 millió egy alap felújítás
- a hirdető elfelejtette mondani, hogy a 60 nm padlást is meg kell hozzá venni, ami plusz 6 millió
- 12 nm, tehát szó szerint egy lyuk
#47 folytatása:
- a tulajdoni lapon műhelyként irodaként, raktárként szerepel, nem lehet rá hitelt felvenni
- 6 nm lyuk
- padlás, ami beépíthető
- mosókonyha volt, nincs ablaka
- nem eladó, hanem hirdetés és aukcióra
- komfort nélküli viskó
- egyéb nem említett okok miatt nem lehet rá hitelt felvenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!