Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet bankkártyát fizethe...

Hogy lehet bankkártyát fizethetővé tenni?

Figyelt kérdés
Mindannyian tudjuk: kártyás fizetés (csak én nem, haha). Gondolom valamit engedélyeztetni kell, esetleg bankkal intéztetni. Ha azt kérdezik tőlem fizetéskor, hogy "kártya/készpénz" és én kártyát mondok, akkor azzal akarok fizetni. De hogy tudom a bankkártyát fizetőssé tenni?
2022. okt. 14. 20:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Csak nem tudom, tudok e érintéssel (NFC?) fizetni vele?"

Hát azt a célt is szolgálja...

Első használatkor aktiválódik. Ha ez az első használat boltban történő fizetés volt, akkor a boltban aktiválódik. Ha automatából vették ki pénzt vele, akkor ott aktiválódott.

Ha már vettél ki vele automatából pénzt, akkor az biztos, hogy már aktiválva van.

Nyugodtan használd készpénz helyett a boltokban is. Feltétele? Legyen a bankszámládon elegendő pénz hozzá, és ha kéri a kártyaleolvasó, akkor meg tudd adni a bankkártyához tartozó PIN kódot neki.

2022. okt. 15. 17:36
 12/13 A kérdező kommentje:
kipróbáltam, működik egy hazai Aldiban. Ez külföldön is (unió) ugyanúgy működne?
2022. okt. 19. 17:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen
2022. okt. 19. 18:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!