Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Màsfèl ève dolgozom egy...

Màsfèl ève dolgozom egy vàllalkozónak,8 óràs bejelentèssel,ès van 2 gyerekem.Szerettem volna visszaigènyelni a gyerekeim utàn jàró összeget a NAV nàl,de azt mondtàk,hogy màr a visszaigènylès megtörtènt,amiről èn nem is tudtam..Hogyan lehet?

Figyelt kérdés

ma 11:50
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha van köztekek könyvelő vagy vàllalkozó,,ti biztosan tudtok segíteni..
ma 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

SZJA kedvezményről beszélünk, gondolom?

Ezt normál esetben nem visszaigényelni kell, hanem eleve be sem fizetni. A cégemnél pl. az SZJA mentesek után nem fizetünk be SZJA-t. Olyan ritka esetben volt csak ilyen, amikor egy kolléga év felénél kezdett, de a bére az SZJA mentes határ felett volt, szóval mondjuk 50e forint túllógó rész után minden hónapban befizettük a 7.5k SZJA-t, amit ő köv évben visszaigényelt, mert az év első felében nem használta ki ezt a kedvezményt, is volt még kerete.

Nálad szerintem annyi történt, hogy ezzel a kedvezménnyel együtt kaptál ennyi fizetést. Mi van a szerződésedben, bruttó? És mennyit kaptál kézhez?

ma 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kapsz havi elszámolást?
ma 12:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Èpítèsi vàllalkozó,kèzbe kapom a fizut..DE,,ami adót ő fizet utànnam,ès mivel nekem van 2 gyerekem,így visszaigènyelhetek havi kb.30 ezret,
ma 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha be vagy jelentve akkor valoszinuleg te alapbol igenybeveszed a kedvezmenyt meghozza annyival tobb fizetest kapsz. Kellene kapnod berpapirt es ott lathatnad. Ugyanis csak arrol kell nyilatkoznod hogy nem akarod igenybe venni a kedvezmenyt havonta.

Vagy be sem vagy jelentve es nem is fizetsz szjat.

ma 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mint leírtam már a másodikban, ennyi a fizetésed a kedvezménnyel. A munkáltatók 99%a alapból igy könyveli le, nem sok értelme lenne másképp.

Ha kézbe kapsz, akkor meg lehet eleve be sem vagy jelentve.

Az én cégeimnél a kollégák minden hónapban kapnak egy bérjegyzéket, tisztán levezetve mindent.

ma 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, mit nem értesz azon, amit már leírtak?

A te szerződésed valószínűleg úgy szól, hogy havonta kapod vissza az SZJa-t, amit odaad neked elvileg a munkáltatód.

Mennyi a bruttód hivatosan és mennyit kapaz?

ma 13:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat..
ma 16:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!