Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyar Posta. Elsőbbségi és...

Magyar Posta. Elsőbbségi és tértivevény matrica a borítékon, ráírva "AJ". Nem kell aláírni az ilyen levelet átvételkor?

Figyelt kérdés

Csak szimplán be volt dobva a levél, pedig értékes, ami benne van. Jő,nem valami értéklevélként jött, de önmagában az, hogy tértivevényes, az nem azt feltételezné, hogy az àtvevőnek alá kell írnia???

Az aj gondolom az ajánlott rövidítése, ami viszont tudtommal feltétele a tértivevénynek.

Hibàzott a postás, vagy én vagyok homályban?

Most örülök, hogy ideért a várt levél, nem csapok balhét, csak tudni szeretném, hogy mi a korrekt eljárás, mert bizony én kell majd pont a közeljövőben mãsoknak olyan levelet feladni, ami fontos, hogy úgy és oda érjen majd, ahová szántam....

Jöhetnek a részletes kioktatások, :)) okoskodni szeretnék!

Köszi a segítséget!!

ma 12:05
 1/5 BlackSword ***** válasza:
0%
Először is: értékes dolgot nem teszünk borítékba...
ma 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
30%

Tértivevényt alá kell írni.

Sima ajánlottat már nem.

Az AJ nem tudom, minek a rövidítése, az ajánlott az R. Legalábbis eddig így volt :S

ma 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Hibázott a postás. A sima ajánlottat bedobhatja a postaládába, ha meggyőződött arról, hogy zárt a postaláda. A tértivevényest, a hivatalos levelet, valamint a SK - saját kézbe jelölésűt viszont nem dobhatja be, azokat személyesen adhatja csak át. Ha nem tudja átadni, akkor pedig értesítőt kell, hogy hagyjon a postaládában. (Az elsőbbségi jelzés ilyen szempontból viszont lényegtelen.)
ma 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:

1

Miért?

Csak nem azt akarod ezzel sugallni, hogy lopnak a postai dolgozók?

ma 17:46
 5/5 BlackSword ***** válasza:
Nem azt akarom sugallni, hanem azt mondom, hogy a postának megvan erre a célra a megfelelő szolgáltatása... és nem, nem kell az ajánlott levelet aláírni már vagy 2 éve, így levélszekrény útján is kézbesíthető... egy postaládát meg az nem nyitja ki, aki nem akarja...
ma 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!