Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jövőre tudok majd olyam...

Jövőre tudok majd olyam pmáp-ot venni, ami már egyből a 2022-es inflációt fizeti?

Figyelt kérdés

Vagy az lesz, hogy 2023-ban mondjuk fix 11% és majd utána valamikor a 2023-as átlag inflációra vált.

az új pmáp valahogy így viselkedik. nekem van egy 2023 elején lejáró állampapírom, azt tenném át, de lehet jobban járnék, ha már most eladnám kis veszteséggel.

2022. okt. 13. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk jövőre mi lesz.Kérdés milyen papírod van most.

Páldaként ha 6,6% ketyeg a mostani PMÁP ,azt ha most visszaváltod 2029/I-re már decemberre ledolgozza a visszaváltás 1%-át.

Ha úgyis újra lekötöd vszínű érdemes most átváltami.

Egyébként a mostani 2029/I-t zárják és 2029/J lesz pár nap múlva

[link]

2022. okt. 13. 17:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Valszeg igen
2022. okt. 13. 17:25
 3/5 A kérdező kommentje:

igen ép azt néztem. az I-ből vettem valamennyit, és jó, nem nagy különbségről beszélünk, de a J kevésbé jó papír, hiszen később kezdi el a magasabb kamatot fizetni. Kérdés, hogy milyen papír várható január/februárban az előző évek tapasztalataiból indulva. lehetséges, hogy olyat, ami a 2022-es inflációs évet veszi alapul már nem lehet kapni?

2022. okt. 13. 17:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez szerintem az inflától függ.ha magasan marad év elején is ~20% akkor nagylelkűen ajánlgatják majd a 15% PMÁP-ot is.Majd ha csökken pl 15% alá akkor lesz érdekes.

Nézegetni kell folyamatosan mivel rukkolnak elő és mint mai is,van pár napja az embernek amikor még a régiből vehet,úgy hogy az újaknak a feltételei már ismertek.A mostani változás nem nagy 1 hónappal későbbi kamatforduló.

2022. okt. 13. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az infláció remélhetőleg egyszer majd csökkenni fog. Azok a sorozatok amik később követik le az infláció alakulását, csökkenő infláció esetén magasabb kamatot fognak fizetni egy ideig. A régebbi sorozatoknál a 6,6% viszont annyira kevés, hogy nekem megérte váltani az újra.
2022. okt. 13. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!