Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet önállóan boldogul...

Hogyan lehet önállóan boldogulni az életben?

Figyelt kérdés

Én nem születtem gazdagnak és gazdag rokonságban sem. Alkalmazottként dolgozok 2015 23 éves korom óta. Körübelül 2015-ben 180 ezret kerestem nettóban ez tartott 2017-ig és félretettem minden hónapban 100 ezret amiből 2 millió Ft. 2017-től váltottam munkahelyet és elértem a nettó 250 ezres fizetést. Ebből is félretudtam tenni havi havi 120 ezret kb. hogy szülőknél lakok és 2020-ig ez igy volt. Tehát gyujtottem ebből is 4 milliót igy már lett 6 millióm.

Aztán mára lett 8 millió Ft amit gyűjtőttem de volt olyan hogy munkanélkülis is voltam és ebből még panellakást sem lehet venni.

Oké a hitel meg minden, de ki akar felvenni hitelt ilyen bizonytalan gazdaságban?

És idén leszek 30 éves és kb 15 évig kéne még szülőknél lakni vagxyis 45 éves korig hogy csak egy panelra fusson.

Más meg akár havonta megkeresi ezt a 8 milliót.

Annyira elegem lett ebből hogy már egy jó ideje dolgozni sincs kdedvem.

El kell fogadni becsületes munkából nem lehet megélni.

Ja keressek több fizetést kináló munkahelyeket? Mindenki azt keresi és sose engem választanak mert már*már ez olyan mint egy verseny a munkakeresés is.

Én már szeretnék szabadon egyedül élni, de nem méreg drága albérletben, és nem igy gyujtogetni hanem "normálisan" élni.

29/f

2022. okt. 10. 21:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sajnos ki kell ábrándítsalak: Az emberek többsége bizony hitelből vesz lakást.

És másfél évvel ezelőttig kimondottan kedvező volt a gazdasági helyzet a hitelfelvételhez. Most pár évig nem lesz az.

Ja és 2017-ben a 2 milliós tőkéddel simán tudtál volna lakást venni.

Most már kb csak az az esélyed, ha megnősülsz és felveszitek a CSOK-ot.

Én 32 éves koromig a szülőkkel éltem. 20 éves korom óta dolgozok, azóta gyűjtögettem és most saját lakásom van. Hitellel, nyilván. Nem az ördögtől való a hitel, csak ésszel kell csinálni. Nekem pl. végéig fix 3,5%-os kamatom van, szóval lehet itt 30%-os infláció is, a törlesztőm marad amennyi volt.

2022. okt. 11. 08:37
 12/14 anonim ***** válasza:
Ahogy írták befektetni egyrészt. Masrészt meg elmész építkezésre munkásnak és keresel napi nettó 10-20k-t, attól függ ki a főnök. Ha valaki pénzt akar keresni az tud is.
2022. okt. 11. 10:11
 13/14 anonim ***** válasza:

"de ki akar felvenni hitelt ilyen bizonytalan gazdaságban?"

Mondjuk az, aki nem akar ugyanannyit fizetni albérletre mint ami a törlesztőrészlete lenne, úgy hogy közben az infláció és az ingatlanárak emelkedése miatt csak egyre messzebbre kerül a lakásvásárlástól?

Nem mondom hogy mindenki ész nélkül ugorjon bele egy hitelbe, de hitel nélkül átlag körüli jövedelemből egyedül esélytelen ingatlant venni . És ez nem csak most van így, az elmúlt 30 évben végig így volt. Ha nem tudsz többet keresni, akkor marad a hitel, vagy életed végéig a szülői ház/albérlet.

2022. okt. 11. 10:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Tisztességesen is meg lehet keresni, ám nem alkalmazotti szvérában burkolva.

Anno jómagam is számoltam, jelenleg is jó szokásom előre lezongorázni elméleteket.

Átérzem. Ám sose késő. Képzed magad tovább vagy/és hódítasz küzdelemmel.

Terveimbe becsúszott (ami 2.5 év előkészülettel járt munka mellett) egy baleset, ami ugyan csúsztatott + 1.5évet,de nem hagyok fel a folytatással.

S valahol szerencse is volt, mert a balesetem kezelései alatt megismerkedtem pár olyan, személlyel, akikkel barátság köttetett és támogatják terveimet, ami első sorban lélekben felszabadító.

Kezem mai napig nem működik jól az egykori baj óta, napi fájdalmakkal, duzzanatokkal élek.

Őket és nehéz múltjukat megismerve, a jelen életüket megtapasztalva, látva emlékeztettek arra, ne hagyjam demotiválni önmagam.

Lazulj el és futtass le több elméletet, utat, opciót fejben s informálódj.

Magunk képességeit mi magunk ismerjük igazán.

A más emberek elküldése vulgáris módon nem fog előrébb vinni, mindemellett leminősítő.

Ezt az energiát az útkeresésbe fektetve nagyobb haszna van.

No meg felesleges stressz.

Menni fog s ha úgy vagy még kereted is van befektetni leendő ötletedbe, utadba.

Fel a fejjel ^^

Ui. : engedj meg magadnak olykor egy környezetváltoztatott kiruccanást.

Kezdetben félévente tettem, idővel pedig havi 1x.

Kisebb-nagyobb,mikor hogy.

2022. okt. 11. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!