Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet önállóan boldogul...

Hogyan lehet önállóan boldogulni az életben?

Figyelt kérdés

Én nem születtem gazdagnak és gazdag rokonságban sem. Alkalmazottként dolgozok 2015 23 éves korom óta. Körübelül 2015-ben 180 ezret kerestem nettóban ez tartott 2017-ig és félretettem minden hónapban 100 ezret amiből 2 millió Ft. 2017-től váltottam munkahelyet és elértem a nettó 250 ezres fizetést. Ebből is félretudtam tenni havi havi 120 ezret kb. hogy szülőknél lakok és 2020-ig ez igy volt. Tehát gyujtottem ebből is 4 milliót igy már lett 6 millióm.

Aztán mára lett 8 millió Ft amit gyűjtőttem de volt olyan hogy munkanélkülis is voltam és ebből még panellakást sem lehet venni.

Oké a hitel meg minden, de ki akar felvenni hitelt ilyen bizonytalan gazdaságban?

És idén leszek 30 éves és kb 15 évig kéne még szülőknél lakni vagxyis 45 éves korig hogy csak egy panelra fusson.

Más meg akár havonta megkeresi ezt a 8 milliót.

Annyira elegem lett ebből hogy már egy jó ideje dolgozni sincs kdedvem.

El kell fogadni becsületes munkából nem lehet megélni.

Ja keressek több fizetést kináló munkahelyeket? Mindenki azt keresi és sose engem választanak mert már*már ez olyan mint egy verseny a munkakeresés is.

Én már szeretnék szabadon egyedül élni, de nem méreg drága albérletben, és nem igy gyujtogetni hanem "normálisan" élni.

29/f

2022. okt. 10. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Aki IT-n kivuli eletet valsztott annak ezt el kell fogadnia. Mar reg br 2 milliot kellene keresned ennyi idosen seniorkent.
2022. okt. 10. 21:54
 2/14 A kérdező kommentje:
1-es: Dugulj el. Köszi, mindenkinek jobb lesz.
2022. okt. 10. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Én IT nélküli életet választottam, de tény hogy magasan specializálódtam, és rengeteg országban dolgoztam magas szakmai színvonalon, hogy úgy keressek mint egy IT senior. Van élet az IT-n kívül, de elég sok hullámot meg kell tudni hozzá lovagolni.

A további opció még hogy külföldre mész, kérdező. A határ még nyitva áll.

2022. okt. 10. 21:57
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

A munkakeresés mindig is verseny volt, mióta világ a világ. A munkáltató a legjobb és legolcsóbb munkaerőt akarja megtalálni, míg a munkaerő meg a legjobb és legtöbbet fizető munkahelyet.

"Más meg akár havonta megkeresi ezt a 8 milliót."

Igen, az a más egy multinak a felső vezetője. Diplomával, tapasztalattal, több perfekt nyelvtudással, tárgyalási képességgel és hatalmas felelősséggel, amit te 1 percig is képtelen volnál elviselni.

"El kell fogadni becsületes munkából nem lehet megélni."

Én becsületes munkát végzek és jól megélek belőle.

Lakást az ember a párjával közösen vesz. Ha lenne egy társad, aki ugyancsak beletol 8 millát, máris van 16 és abból már tudtok nézelődni és kevesebb hitelt is kell hozzá felvenni.

4-6 és 8 millából simán letett volna/lehet most is/ tanulni valamit eddig is, ami piacképesebb és jobban fizet.

2022. okt. 10. 22:01
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Keresel egy barátnőt, összeházasodtok. Ha neki is van ennyi penze, már megvan az önerő egy lakáshitelhez. Plusz csok, babaváró...
2022. okt. 10. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:

1. Tanulj ki versenyképes szakmát, amiből hiány van, így nem maradsz le a jó pozíciókról.

2. Fektesd be a pénzed, másképp elinflálódik és soha nem lesz belőle lakásra való.

2022. okt. 10. 22:45
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Soha nem értettem ezt az évekig kuporgatást, egyből be kell fektetni bármi a cél belőle. Mégis minek akarsz te alkalmazott lenni 45 éves korodig? 8 millióból már elég sok féle céget lehet alapítani.
2022. okt. 11. 02:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Menj el peknek, netto 700at is megkeresik... Sok normalis szakmaval amugy netto 500 easy. Miert nem futarkodsz?
2022. okt. 11. 04:57
 9/14 anonim ***** válasza:
Abból sosem lehetett vagyont megalapozni, hogy anyuci kisszobájában vered a répát meg félrerakosgatod a 20 ezer forintot.
2022. okt. 11. 07:21
 10/14 anonim ***** válasza:
56%

A hiányzó elem amit még keresel az életedből, az a befektetés.

2015-ben befektetett 1 millió forint, valami konzervatívabb dologba (mondjuk SP500 dollárban) most 3-at érne. Mindjárt máshogy nézne ki, nem?

2022. okt. 11. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!