Ha lenne egy ezer (vagy millió a a lényeg hogy annyira sok hogy elvileg befolyásolja az árfolyamot) bitcoinos waletem és azt eladnám magánszemélynek kp-ert ez változtatna a Bitcoin árfolyamán? Ha igen akkor miért hogy tudnák meg
"magánszemélynek kp-ert" millió bitcoint
Persze, és odaállít a faluszélre egy kamion tele tízezressel... :-)
Én eléggé értek hozzá, de ugyanúgy értettem a kérdést, mint az 1-es :D
De, hogy érdemi választ is kapj: vannak bálna figyelő robotok, én is használok ilyet. Nyilván ez akkor érdekes, ha a bálna (1000+ BTC már annak számít) egyszerre sokat vesz vagy pedig ad el. Ha eladsz egyet kettőt az nem befolyásolná az árfolyamot, kivéve ha egy olyan tárcát birtokolsz, amely 2009-ben jött létre, több ezer BTC van rajta és legalább 10 éve nem mozdult. Ezeket kiemelten figyelik elemzők is, ezeknek lehet hatása a piacra.
A blokkláncból látszik minden lényeges, csak az nem, hogy ki a tárca tulaja. Ez teljesen anonim, a tranzakciók viszont nyilvánosak; ettől blokklánc a blokklánc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!