Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 16 évesen van 610.000 forintom...

16 évesen van 610.000 forintom eltéve, mit érdemes vele kezdeni?

Figyelt kérdés

Elkölteni nem akarom. Esetleg kamatozni vagy valamit nem tudna? Mit csinálnál a helyemben vele?

Kérlek ne írjátok hogy ez kevés pénz, hiszen egész nyáron dolgoztam érte

2022. szept. 23. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Kérlek ne írjátok hogy ez kevés pénz, hiszen egész nyáron dolgoztam érte"

Pedig sokan itt erre hegyezik a cerkájukat, hogy kioszthassanak anonim módon 16 éveseket.

2022. szept. 23. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Mivel 18 alatt vagy, én ezt főleg euróra váltanám a helyedben, mert nagyon sokat gyengül a forint. Befektetni 18 alatt szerintem csak szülőkön keresztül tudsz.
2022. szept. 23. 18:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Először is 16 évesen a saját nevedben önállóan nem nyithatsz sem értékpapírszámlát, se semmilyen számlát gyakorlatilag, max ha a szüleiddel megbeszéled, hogy nyissanak neked valahol valami értelmes, kamatozó számlát. Ha ez nem opció, gyakorlatilag otthon tudod csak tartani és inflálódik, viszont 16 évesen ez nagy pénznek számít, mégha valójában nem is sok. Ennyi isősen keveseknek van ennyije. Várj vele, amig 18 éves leszel, jó lesz a tanuláshoz elindulni vele, addig még gyűlik hozzá, meg addig te is képezni tudod magad pénzügyileg, utánajárhatsz mi a legjobb opció befektetésnek, és ahogy nagykoruvá válsz, be is teheted azonnal valahova.
2022. szept. 23. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
lehet h hülyén hangzik, de babakötvénybe nem lehetne bedobni? persze csak aszüleid nyithatják meg, és te felveheted 18 éves korodban.
2022. szept. 23. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Tedd borítékba, majd fizess be jövőre jogsira!
2022. szept. 23. 18:59
 6/9 anonim ***** válasza:

#4- Start számlához 3 éven belül nem lehet hozzányúlni.

Ha van neki már nyitva, akkor be tud rá fizetni és fel is veheti majd, ha most akarná megnyitni, akkor csak 18 éves koráig kamatozik és utána kb 1 évet fog bennállni a pénze kamatozás nélkül. Nem jó buli.

2022. szept. 23. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
költsd nyelvtudásra.. többet fog hozni mint bármilyen értékpapírszámla.
2022. szept. 23. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Nyelvtanulás, befektetésekkel kapcsolatos tréning, szakmai tréning/vizsgák (pl ISTQB), nyaralás, szüleid államkincstár számláján állampapír.

Szerintem ha fejlődésedbe fekteted hosszútávon sokkal jobban jársz!

2022. szept. 24. 07:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Mit kezdtél vele kérdező?
2022. szept. 27. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!