Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan védenél le három...

Hogyan védenél le három tőzsdén tárolt három millió forintnyi kriptót?

Figyelt kérdés
2022. szept. 13. 10:44
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy itt mindenki százmilliókkal tozsdézik csak egy kicsit gyanus mikor emellett alapfogalmakkal sincs tisztában
2022. szept. 13. 11:23
 12/25 anonim ***** válasza:

Önmagad paródiája vagy.

2022. szept. 13. 11:25
 13/25 A kérdező kommentje:
Ja mert én nem tudom mi az a védelem egy tőzsdén
2022. szept. 13. 11:26
 14/25 anonim ***** válasza:

Én felfogadnék három testőrt, hogy védjék a kriptóm.

Vagy beállítanék stop loss order-t, hogy ne bukjak el mindent, ha Elon Musk tweetel valamit amíg alszom.

2022. szept. 13. 12:31
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem annyira világos, hogy mire gondolsz, de két dolgot tudok elképzelni.

Az egyik, hogy van egy kazal kriptód, és nem szeretnéd, hogy ha Elon Musk felbüfög valami keserűt, akkor a kriptó dolog árfolyama beleálljon a földbe.

Ilyesmire semmiféle védelem nincs, ez a te kockázatod, ha lenullázódik a portfóliód, akkor így jártál. Ez egyébként igaz akkor is, ha nem kriptód van, hanem részvényed, vagy kötvényed, és csődbe megy a cég. Tök mindegy, hogy miért ment csődbe, balszerencsés volt vagy szétlopták, a te pénzednek annyi.

A másik, ami lehet, hogy a bróker elszalad a papírjaiddal, avagy a te esetedben a kriptóval. Ez alatt azt értem, hogy hiába szeretnéd kivenni/eladni a dolgaidat, nem tudod (tipikusan mert ellopták, és már nem létezik).

Ilyen helyzetre van a BEVA, ami százezer euróig kártalanít ebben az esetben, viszont csak akkor tesz ilyet, ha a bróker, ahol a cuccaid voltak, szerződésben áll a BEVA-val (és neked normális szerződésed van ezzel a brókerrel). Hogy kik vannak szerződve a BEVA-val, azt itt meg tudod nézni: [link]

2022. szept. 13. 13:22
 16/25 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen nem olyan védelem érdekel amilyen nincs.
2022. szept. 13. 13:31
 17/25 anonim ***** válasza:

Nehéz eldönteni, hogy tényleg ennyire nem megy a szövegértés, vagy trollkodsz itt, és élvezed, hogy addig is foglalkozik veled valaki.

Előbbi esetben leegyszerűsítem: nem tudod levédeni a kriptódat. Ha elbukod, akkor ennyi volt.

Utóbbi esetben szívesen, érezd jól magad.

2022. szept. 13. 13:38
 18/25 A kérdező kommentje:
Ha így lenne akkor már senkinek se lenne kriptója.
2022. szept. 13. 13:41
 19/25 anonim ***** válasza:
Hagyjátok, vagy trollkodik vagy szellemileg súlyosan visszamaradott, mindkét esetben le kell szarni.
2022. szept. 13. 14:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Az hogy védelem kapcsán árfolyamvédelemről írtok csak azt mutatja hogy nem tudjátok mi az hogy kriptó.

Ha tudnátok akkor nem olyasmiről irnátok ami nincs, nem lehetséges.

Tipikus helyzet a gyakorin itt mindenki orvos igazgató befektető stb de az irásaikból hamar kiderül hogy fogalma sincs az adott témáról.

Csak olyasmiről tudtok írni ami nem lehetséges mert nem tudjátok hogy maga a kérdés miről szól. Ha tudnátok akkor arra válaszolnátok s a nem lehetséges dolgokat nem kellene felsorolnotok mert fel se merülne mint téma hisz még megemlíteni sincs értelme.

2022. szept. 13. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!