Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miben tartsam a megtakaritásomat?

Miben tartsam a megtakaritásomat?

Figyelt kérdés

Euró? Font? Dollár?

Nincs túl sok, de azért jó lenne ha nem veszítene ilyen mértèkben az értékéből.

2022. szept. 3. 12:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Hol írta a kérdező, hogy befektetni akar? Eleve milyen befektetés az, hogy devizát vásárol valakit? Teljesen el vagy tévedve.
2022. szept. 3. 18:16
 12/22 anonim ***** válasza:
43%

#11: Ja bocsánat, ha nem akar hozamot, és annyival beéri hogy lassabban veszíti el a megtakarítása a vásárlóerejét akkor a CHF tök jó választás. Egy lassabban süllyedő hajó.

Én kérek elnézést.

2022. szept. 3. 18:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A devizavásárlásnak nem az az értelme, hogy hozamot realizáljon, hanem, hogy a legkevésbé veszítse értékét a pénze. Erre való a CHF és az arany. Az USD és az EUR is jó nyilván, de a CHF még ezeknél is stabilabb. Milyen süllyedő hajóra gondolsz, azt nem tudom... Akármilyen pénznemet tart magánál, mindegyik inflálódik idővel. Ha ez a cél, akkor aranyat kell vásárolni, csak ugye nem mindegy, hogy aktívan akarná-e használni a pénzt, mert arannyal nem lehet fizetni.
2022. szept. 3. 18:25
 14/22 anonim ***** válasza:

"Akármilyen pénznemet tart magánál, mindegyik inflálódik idővel."

Zseniális vagy. Akkor szerinted van értelme erre buzdítani bárkit is ? Ha ő tévesen azt gondolja hogy ez jó dolog miért erősíted meg ebben ?

Egyébként devizát spekulatív céllal szoktak elsősorban vásárolni, rövidtávú haszonszerzés céljából, többnyire tőkeáttételt alkalmazva. Erre sem buzdítanék senkit, de azon kevesek akiknek ez jól megy, legalább keresnek vele.

2022. szept. 3. 18:31
 15/22 anonim ***** válasza:
83%
Miért, szerinted nincs? A HUF olyan gyorsan inflálódik, hogy ha nem használod el, akkor jövőre már a negyedét sem éri az a pénz, amit most elraksz. Akkor már inkább CHF, EUR vagy USD (ebben a sorrendben) legyen a számláján, ezek mind SOKKAL stabilabb devizák, mint a HUF.
2022. szept. 3. 18:33
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

#15: Ennél fényévekkel jobb a 60-40%-os portfólió kialakítása, amit már ajánlottak itt korábban.

Ne haragudj de sz@r választ adtál azért lettél lepontozva.

2022. szept. 3. 18:37
 17/22 anonim ***** válasza:
21%
Édes istenem... Akkor most visszakanyarodtunk oda, hogy hol írta a kérdező, hogy befektetni akar? Mert szerintem sehol. Szerintem itt nem én adtam sz.r választ, hanem az, aki nem a kérdésre válaszolt. Ennyi a véleményem. Én lezárom veled a vitát, mert a saját igazadat vagy csak hajlandó ismételgetni.
2022. szept. 3. 18:42
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

#17: Értsd már meg hogy sem Euróban, sem USD-ben, sem CHF-ben NEM SZABAD évekig ücsörögni a pénzen. Ne tartsa ebben senki a megtakarítását.

Akkor már más a helyzet természetesen ha például CHF alapú államkötvényeket vásárol belőle.

2022. szept. 3. 18:51
 19/22 anonim ***** válasza:
6%
Látom nehezedre esik értelmezni, amit leírtam. Utoljára: HA NEM HASZNÁLJA a pénzt, akkor aranyat kell venni. Azt évek, évtizedek múltán bármikor eladja és visszakapja a pénzét értékesült. Azonban HA HASZNÁLJA a pénzt, akkor CHF-et javaslok (vagy EUR vagy USD). Ha használja, akkor mi a frászért venne államkötvényt, áruld már le? Ha államkötvényt vásárol, akkor az a pénz le van kötve, nem fogja tudni használni!
2022. szept. 3. 19:41
 20/22 anonim ***** válasza:
89%
19: Hogyha más devizába teszed a pénzed, van egy árfolyamkockázatod, váltási költséged és ugyanúgy van valamennyi inflációja a pénznek. Rövidtávon ha szükséged lenne ismét forintra, szintén buksz a váltáson. Felsoroltak miatt egyáltalán nem éri meg rövidtávon más devizába átváltani a pénzed, hosszútávon pedig az infláció emészti fel. Ezért szükséges a pénzt minden esetben a céljaidnak megfelelően befektetni, másképp nem lesz értéke.
2022. szept. 3. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!