Elértem a legnagyobb pénzügyi célomat, hogyan tovább a megtakarításokkal?
Sziasztok! Amióta dolgozok, mindig nagyon spórolós voltam, a megtakarításra fókuszáltam, mert szerettem volna házat venni. Most ez sikerült. Egy kicsit tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább? Eddig evidens volt számomra a takarékoskodás, mert milliós összeget kellett felhalmozzak. Most viszont nincs jó okom milliókat tartogatni magamnál, hanem kicsit elkezdhetném jobban élvezni az életet, lazítani a gyeplőn. De nem tudom, hogyan csináljam, mert annyira benne voltam ebben a spórolásban. Párom is ilyen, így egymásra erősítettünk.
Ezután hogyan tegyünk félre? Eddig versenyeztünk, hogy hány száz ezret tudunk megtartani egy hónapban, most viszont nem látom értelmét ennek, viszont fogalmam sincs, hogy mennyit kéne félretenni vagy hogy hogyan változtassak a költekezési szokásaimon.
"kicsit elkezdhetném jobban élvezni az életet, lazítani a gyeplőn. De nem tudom, hogyan csináljam, mert annyira benne voltam ebben a spórolásban."
1. Döntsd el, hogy mennyivel tudnál többet költeni és annyit különíts el a többi pénztől.
2. Gondold át, hogy mi az amire vágynál.
3. Mondogasd magadban, hogy megérdemled.
4. Ha úgy érzed, hogy tényleg, akkor vedd meg.
"mennyivel tudnál többet költeni"
Ez félreérthető volt. Úgy értem, hogy mennyi az a pénz a jövedelmedből, amit pluszban elkölthetsz, anélkül, hogy az anyagi biztonságodat veszélyeztetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!