Mennyire lenne jó ötlet a 9 milliós megtakarításokra lakáshitelbe fektetni, úgy hogy van már egy lakásom?
Van egy budapesti 51 négyzetméteres lakásom, 40 millió körüli az értéke.
Ebben élek...
250,000 nettó forintot keresek és 9 millió forint megtakarításom van.
Mi a jobb? Ha azt beteszem a bankba, vagy ha veszek hitelre egy kisebb, külkerületi lakást, maximum olyan 18 millióért, fix kamatozású hitelre?
Ezt kiadnám és abból fizetném a törlesztőt, még valamennyi maradna is.
Vagy Ti mibe fektetnének?
Ha tudod fizetni a hitelt a beszedett bérleti díj nélkül is, akkor rendben van.
Ha nagyon függ attól, hogy mennyit fizetnek neked, akkor nem oké.
Havi 60-65 ezres részletre már adnak 10 milliót.
28 millióért viszont nem tudom milyen lakást fogsz kapni.
Itt görgess lejjebb és olvasd el az "Ingatlan, mint befektetés" témában lévő kb 10 cikket. Mindegyik fog neked segíteni.
számold ki, megérné-e és mennyire tudod túlélni, ha éppen nincs bérlő.
49 millió+ hitelből én sokkal inkább gondolkoznék egy agglomerációbeli már-már luxus kategóriát alulról súroló házban. De ez csak az én véleményem.
"49 millió+ hitelből én sokkal inkább gondolkoznék egy agglomerációbeli már-már luxus kategóriát alulról súroló házban. De ez csak az én véleményem."
Ez a legnagyobb hülyeség, amit csinálni lehet. Van egy 40 milliós hitel nélküli lakásod és erre rögtön egy 70 milliósban akarsz lakni. 250 nettós fizetésre meg pláne röhej ez az ötlet. lakás + 9 milliós vagyon 250-es fizetéssel valami örökség lehet.
"Itt görgess lejjebb és olvasd el az "Ingatlan, mint befektetés" témában lévő kb 10 cikket. Mindegyik fog neked segíteni."
Sok okosság van a kiszámolón, de eléggé lakásbefektetés ellenesnek látom, aminek nem tudom az okát.
#6: Miért lenne hülyeség? Eleve nem írtam 70 milliót...
50 millióból már bőven kijön egy passzív/passzív közeli ház, aminek nullát közelíti a rezsije egy jobb környéken a város peremén. Nem látom mi a hülyeség, és mi a hátrány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!