Mibe fektetnél 10 millió Ft-ot jelenleg?
Adott 10 millió Ft, ami úgy áll össze, hogy 5 millió saját pénz, 1,5 millió kamatmentes diákhitel, 3,5 millió 5%-os diákhitel.
Amiket néztem:
-Diszkont kincstárjegy (D230823)
-Magyar Államkötvény 2023/C
-Prémium Magyar állampapír 2026/J
-Prémium Magyar állampapír 2028/K
Azt fontos hozzátennem, hogy kb 2 éves időtávban gondolkodom, a prémium magyar állampapírt így jóval lejárat előtt adnám el.
Ti mit vennétek/tennétek?
"Adott 10 millió Ft, ami úgy áll össze, hogy 5 millió saját pénz, 1,5 millió kamatmentes diákhitel, 3,5 millió 5%-os diákhitel."
Tehát akkor van 5 millió forintod magyarul. 🤡
Amúgy ezek közül a diszkont koncstárjegy éri meg legjobban. A PMÁP igaz követi az inflációt, csak ha hamarabb kiveszed, nem kapod vissza a teljes összeget, mondjuk addig annyit kamatozik, hogy valszeg többed lesz így is a jelenlegi állás szerint, csak azt sose tudni, hogy később mennyiért veszik majd vissza.
Amúgy a saját részedből, ami a te pénzed, simán vehetsz BTC-t 20K árfolyam környékén. Neked ahhoz viszonyítva még az sem szükséges, hogy 67K-ig menjen az árfolyam, ha csak 30K-nál veszed ki, amit elérhet egy éven belül is simán, amikor épp erősebb, akkor is már bőven többet kamatozott neked ennyi idő alatt, mint akármi más
hát, egyik sem. Biztos, hogy nem forintban fektetném be, nem vagyok kattant.
ETF leginkább, egy újabb piaci bezuhanás után. Addig még stablecoinban kamatozik havi 1%-ot, én most ezt csinálom hasonló összeggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!