Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkáltatói szempontból...

Munkáltatói szempontból nagyon idegesítő a képzetlen munkaerő követelőzése?

Figyelt kérdés

A betanított munkások vergődése, hogy munkahelyről munkahelyre vándorolnak akár pár havonta, elégedetlenek a pénzzel, többet akarnak.

Ők ugye azt mondják hogy ti dúskáltok a pénzben, luxuautókkal jártok, miközben belőlük minimálbérért, 3 műszakban a sz*rt is kihajtjátok.

De a ti, munkáltatók szempontjából hogy néz ki ez a történet?

2022. aug. 22. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
akkor meg kell fizetni a dolgozót és nem a végtelenségig kizsigerelni.
2022. aug. 22. 08:40
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Meglepodnek ha itt lennek olyan munkaltatok akik 3 muszakba dolgoztatnanak embereket.... Kerdezo, ez a gyakori. Eleg valoszinutlen hogy a gyarak vezetoi itt toltenek az idejuket... Szerintem mas forumon ered el oket
2022. aug. 22. 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Kb 50 alkalmazottam van (egy takarítással foglalkozó cégben). Nettó 180-200 ezres fizetést kapnak (bruttó 250-300 ezer), bejelentett állás, reggeli és esti műszakban. A hétvégi munkát külön kifizetem. Nyíregyházán, Debrecenben és Hajdúszoboszlón van a munka.

Az alkalmazottak nagy része vagy 8 általános vagy szakmunkás végzettségű. Van fluktuáció, ami évente 10-12 embert jelent. Viszont még mindig többen jelentkeznek a megüresedő helyekre így nem emelek. Természetesen ha senki sem jelentkezne akkor én is magasabb bért adnék. Van aki már 5 éve nekem dolgozik nekik a bérüket 30-40 ezer bruttóval megdobom és szoktam karácsonyi ajándékot is adni a régebbi dolgozóknak.

Volt arra is példa, hogy valaki bejelentette a béremelési igényét és én nem adtam meg. Erre beadta a felmondását, aztán meg két hónap múlva vissza akarta könyörögni magát (nem vettem vissza).

Szemernyi lelkiismeret furdalásom nincs. Én kínálok egy legális munkalehetőséget szerződésben rögzített bérért. Akinek tetszik elvállalja akinek meg nem az mehet máshová. Jelenleg 5 ukrán hölgyet is alkalmazok. Ha valaki felmond akkor nagy valószínűséggel inkább menekültet alkalmazok majd.

2022. aug. 22. 09:12
 4/8 Senior Séf ***** válasza:
84%

Sokszor eszembe jut Moldova egy mondata:

A világ legnagyobb üzlete lenne megvenni az embert annyiért, amennyit és, és eladni annyiért, amennyire tatja magát.

2022. aug. 23. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
4%
3. Tipikus undorító magyar vállalkozó.
2022. aug. 23. 19:36
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
4. akkor értéktelen lennél.
2022. aug. 23. 19:36
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

5 mi abban az undorito hogy annyit fizet amennyiert vallaljak a munkat? te valami proli pinceszokeveny vagy? anyuci mossa a ruhaid?

teljesen egyszeru a problema, el kell jutni olyan pozicioba hogy egyre dragabban legyel potolhato, amig 100 an ugranak a helyedre egy nap alatt addig valszeg nem fogsz jol keresni de amikor mar honapok alatt se talalnanak a helyedre embert a fizetesednel 50-60 szazalekkal dragabban, egybol megfordul a szitu

2022. aug. 23. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, szerintem a 180-200 nettó egy takarítónak bőven több, mint jó azért, egy gyakorlatilag sima betanitott munkára (hiába csináltak belőle okj képzést,a 21-es számmal kezdődő okj számmal befejezett 8 általánost se igénylő ilyen szakma max arra jó, hogy az állam vehesse magát rá hogy hát ő szakmát adott a kezükbe olyanoknak is akik amúgy esetleg kb írni olvasni se tudnak, pont mint mikor az előző képzési rendszerbe a konyhai kisegítő krumpli meg hagymapucolást is tanfolyammá tették😂; a takaró mindig is egy betanított munka marad)...

A tanult se kap többet, pedig azért mondjuk egy pénzügy-számviteles, gazdaságis, mellé sok más hasonló elég erős szakirányú képzettségű mondjuk jóval többet tanult, képezte magát és tett érte, mint mindjuk egy takarító... És mégse fizetik meg őket se (vagyis minket, saját példa) ennél jobban, akkor egy takarító esetleg 0 tanulással 0 erőbefektetéssel 0 tudással mégis mire vár többet de komolyan? Azt meg hagyjuk, hogy mert tudnám milyen nehéz és megerőltető fizikailag és hasonlók... Azért nem a világ vége! Akit ez zavar, és frusztrálja, tanuljon, képezze magát és nem lesz komplexusa a takarításra!

2022. okt. 28. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!