50.000 - 100.000 Ft közötti tartozás miatt érdemes-e bírósághoz fordulni? (nekem tartoznak)
Figyelt kérdés
2022. aug. 21. 00:25
11/18 anonim válasza:
#10: A két tanú által aláírt szerződés teljes bizonyító erejű magánokiratnak számít. Teljes mértékben megállja a helyét bizonyítékként egy peres eljárásban.
(Az fmh-ban egyébként még nem kell csatolni bizonyítékokat, csak opcionálisan fel lehet azokat sorolni az űrlapon, az adós tájékoztatása céljából. Bizonyítani csak akkor kell, ha az fmh perré alakul.)
12/18 anonim válasza:
Persze, nem kell közjegyzői szerződés. Az ismerősöd butaságokat beszélt.
13/18 anonim válasza:
Ismerősöd nincs "képben".
Csak megerősíteni tudom, hogy nem kell közjegyző közreműködésével megkötött bérleti szerződés ahhoz, hogy behajthasd a tartozást.
14/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
Felmerül még (így, több, mint egy év után) az infláció kérdése. Érdemes-e, lehet-e növelni a követelést az infláció mértékével? Ha igen, mi a korrekt számítás?
2023. márc. 21. 08:51
15/18 anonim válasza:
#14: Nem lehet! Csak a tartozást, annak KAMATAIT, valamint az eljárás költségeit követelheted. Kamatkövetelés esetén az fmh űrlapon be kell jelölni, hogy milyen jellegű kamatkövetelésed van. Ha megnézed az fmh űrlapot, akkor látod, mi a választék.
16/18 A kérdező kommentje:
#15: Igen, köszönöm, kicsit elhamarkodott volt a kérdésem elnézést, mert a kitöltési útmutató segítségével én is erre jutottam (az útmutatóban van is példa ami pont "passzol").
2023. márc. 21. 16:55
17/18 A kérdező kommentje:
Okozhat-e az gondot, ha a FMH-t félig géppel, félig kézzel töltöm ki?
2023. márc. 29. 13:32
18/18 A kérdező kommentje:
Továbbá: a jogosult közvetlen hozzátartozói (pl. szülők) tanúzhatják-e a FMH-t?
2023. márc. 29. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!