Van itt olyan,akinek zéró hitel nélkül sikerült ingatlant vennie magának? Hogyan oldottátok meg?

Mert 2016-ban mi annyira tudtuk, hogy később ennyire felmennek az ingatlanok és hogy jó döntést hozunk, ha merünk kockáztatni. Utólag nagyon könnyű ám ezt minősíteni meg lenézni :)
Az, hogy ő nem élt vagy fiatal volt a világválságkor, nem a mi bajunk. Meg az sem, hogy azóta ennyire felmentek az árak és ma már hitel kell egy ugyanakkora lakás megvételéhez. Ez van.
Ezek a kérdések teljesen feleslegesek, mert s kérdező olyan választ vár, hogy minimális fizetés mellett, persze semmiről nem akar közbe lemondani, hitel nélkül akar egy nagy lakást egyedülállóként, mert neki az jár….

"Szerintem a kérdezőt nem az érdekli ... Hanem az"
Akkor azt kerdezte volna?

Az marad ki mindig az egyenletből, hogy aki átmeneti lépcsőként vásárolt meg 5-7 éve egy kisebb lakást és most menne tovább, az nem hogy nyert az akkori ügyletén, hanem konkrétan ugyanott toporog. Amikor mi vettük a lakásunkat, tudtuk, hogy max 7 évig szolgál ki minket. Akkor ez 16 millió volt, egy újépítésű ház 30-32 körül ment. (Akkor jött be a CSOK, ami még ért is valamit...)
Most lehet, hogy a lakásunk 40-et ér, de helyben egy nem is új építésű, csak jó kaliberekkel megáldott ház 80-nál kezdőik. Ha a kettő különbségét nézem, akkor és most, akkor én olyan jól jártam? Végülis jól, mert most nem 80-at kell előteremtenem, csak 40 milliót,
ha a gyerekeimmel élhető méretű helyre akarok menni. :D

Nekem 6 évvel ezelőtt a szüleim vettek egy kis 1,5 szobás lakást.
Vidéken Miskolcon, akkor 6,5 millió forintért, most érhet reálisan kb. 12-15 milliót
Nagyon örülök neki,mert elképzelni se tudom,hogyan tudnék most lakást venni a nettó 230 ezres fizetésemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!