Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg bánni a...

Hogyan tanuljak meg bánni a pénzzel?

Figyelt kérdés
Meghalt nagyapám, rám hagyott egy elég nagy összeget. Nem szeretném elvesztegetni, szeretnék megtanulni bánni vele annyira, hogy mire a gyerekeim megöröklik, ne kelljen dolgozniuk semmit, és azt csinálhassanak amit csak szeretnének. Tehát egy generációs vagyont szeretnék hátrahagyni. Nyilván több gyerek között lesz szétosztva, mert többet szeretnék, de ha már mindegyiknek annyit tudok biztosítani, amennyim nekem is lett, az már szuper lenne. Szóval az elkövetkezendő 30 évben, meg kéne legalább 4-5szöröznöm a vagyonomat, mert ennyi gyereket legalább szeretnék. Persze nyilván többet kell csinálnom, mert infláció, meg felnevelni őket stb, pénzbe kerülnek. Szóval hogyan tudnék megtanulni bánni a pénzzel? Vagy ehhez meg kéne lennie az érzékemnek alapból?
2022. aug. 10. 00:37
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
310 millió forint az összeg. Hetes ez jó gondolat. Meg igazából mindegyik, a kriptót leszámítva. 9 az a baj, hogy én nem nagyon bízok másokban. Oké, azt mondja, hogy fektessek x részvénybe pl, amiről ő lehet tudja, hogy bukni fog és épp száll ki belőle, és a tranzakció másik végén meg ő lesz, a pénzemet ellopva.
2022. aug. 10. 12:03
 12/28 anonim ***** válasza:
Ha másnak nem bízol (én sem bízom), akkor költs inkább arra, hogy tanulj, hogyan kell a pénzzel bánni. Kiszámoló blogja elég jó kiindulási alap, és ő is oktat.
2022. aug. 10. 12:16
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nagy összeg ahhoz, hogy laikusként jól kezeld. Én biztos egyeztetnék szakemberrel.
2022. aug. 10. 14:25
 14/28 A kérdező kommentje:

12 rendben köszi.

13 rendben

2022. aug. 10. 14:30
 15/28 A kérdező kommentje:
Ingatlanok vásárlása hülyeség lenne? Vagy most ha az emberek nem tudják a rezsit meg sok csokot fizetni és elkezdenek tönkremenni, banki árverésen ezeket a lakásokat olcsón nem lehet megvenni?
2022. aug. 10. 15:12
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
ingatlant vásárolni és kiadni a legnagyobb hülyeség szerintem.
2022. aug. 10. 16:31
 17/28 A kérdező kommentje:
Hát ja, az akkor lenne jó buli, ha 3szor ennyi pénzem lenne.
2022. aug. 10. 21:13
 18/28 anonim ***** válasza:

Van 310 milliód, és még az a baj, hogy 3x ennyi kellene? Mindjárt megsajnállak (ja, nem).

Beszélj egy (tényleg) hozzáérzővel, a gyakori nem az a hely.

2022. aug. 10. 21:50
 19/28 A kérdező kommentje:
18, ez a cél, hogy többszörözzem a vagyont.
2022. aug. 10. 22:25
 20/28 anonim ***** válasza:
Az neked nem fog menni...
2022. aug. 10. 22:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!