Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg bánni a...

Hogyan tanuljak meg bánni a pénzzel?

Figyelt kérdés
Meghalt nagyapám, rám hagyott egy elég nagy összeget. Nem szeretném elvesztegetni, szeretnék megtanulni bánni vele annyira, hogy mire a gyerekeim megöröklik, ne kelljen dolgozniuk semmit, és azt csinálhassanak amit csak szeretnének. Tehát egy generációs vagyont szeretnék hátrahagyni. Nyilván több gyerek között lesz szétosztva, mert többet szeretnék, de ha már mindegyiknek annyit tudok biztosítani, amennyim nekem is lett, az már szuper lenne. Szóval az elkövetkezendő 30 évben, meg kéne legalább 4-5szöröznöm a vagyonomat, mert ennyi gyereket legalább szeretnék. Persze nyilván többet kell csinálnom, mert infláció, meg felnevelni őket stb, pénzbe kerülnek. Szóval hogyan tudnék megtanulni bánni a pénzzel? Vagy ehhez meg kéne lennie az érzékemnek alapból?
2022. aug. 10. 00:37
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Vállalkozás
2022. aug. 10. 00:39
 2/28 A kérdező kommentje:

Már van egy, amiből élek, és amivel foglalkozom.

Gondoltam hogy nem befektetésekből fogom tudni a pénzem megsokszorozni. Vagy ha évtizedekre lekötöm, akkor az mennyire fog kamatozni? Igazából nagyon nem akarom elbukni, szóval nem szívesen kockáztatok, főleg amíg nem értek ilyenekhez.

2022. aug. 10. 00:48
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a vállalkozásodba forgasd a pénzt
2022. aug. 10. 00:50
 4/28 A kérdező kommentje:
Nem olyan vállalkozás, hogy nagyon bele kelljen fordítani pénzt. Eszközeim megvannak, csak csinálnom kell.
2022. aug. 10. 01:13
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmazottak felvétele...
2022. aug. 10. 01:17
 6/28 A kérdező kommentje:
Ezt más nem tudja helyettem csinálni :D. Ha más akar ilyen téren dolgozni, ő is magának csinál egy vállalkozást
2022. aug. 10. 01:18
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

“…szeretnék megtanulni bánni vele annyira, hogy mire a gyerekeim megöröklik, ne kelljen dolgozniuk semmit, és azt csinálhassanak amit csak szeretnének.”

Hiába vagy képzett, erre nincs semmiféle garancia. Főleg úgy, hogy a pénzügyi, vállalkozói zsenialitás “született készség.”

Ajánlanék pár dolgot, mint

- kezdésnek youtube: kiszámoló akadémia,

- nagyon ajánlom az értékelemzés (google) módszerét az egész életedre kivetítve,

- pénzügyi és számviteli alapszak elvégzése (cél) is hasznos lehet,

- pszichológiai és kommunikációs ismeretek elsajátítása az emberi kapcsolatok megértéséhez, elmélyítéséhez (lásd üzleti élet).

2022. aug. 10. 05:38
 8/28 anonim ***** válasza:
S&P 500
2022. aug. 10. 05:52
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nagyban függ az összegtől. Ha elég nagy akkor én keresnék egy pénzügyi tanácsadót.
2022. aug. 10. 09:04
 10/28 anonim ***** válasza:

Érdemes diverzifikálni a biztonság miatt.

Nehéz azt mondani, hogy meg lehet tanulni nagy összegekkel biztonságosan bánni, mert azért elég sokszor pont a bankárok, brókerek buknak a legnagyobbakat, döntik be a cégeket, stb.

Egy óvatos, nem túlgondolt hozzáállás kell szerintem.

Én mondjuk úgy osztanám fel hogy

30% kb ingatlan, termőföld,

5-10% kriptó

10-15 % arany (befektetési, esetleg ékszer, de nem fazon áron)

20-30 % részvény (most pl OTP, Mol, amik gyengék)

20-30 % Euro alapú államkötvényben, vagy Pmáp

Kell némi rugalmasság, de nem szabad túlidegeskedni.

2022. aug. 10. 10:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!