Háziorvosi panasszal kapcsolatban kihez fordulhatok?
Másfél hete szerdán Covidos lettem, a munkahelyemről a mentő vitt el.
Aznap hazaengedtek, házirorvosom már aznap nem volt, illetve aznap automatikusan 10 napra karanténba kerültem.
Másnap és pénteken kétszer 15 percet szántam rá és folyamatosan csörgettem a háziorvost, de foglalt volt (ez gyakori nála, mert egyszerűen félrerakják a kagylót ha sokan vannak).
Ezután a múlthéten a háziorvosom szabadságon volt, a helyettesítő pedig nem tud kiírni táppénzre.
Ma az első dolgom volt felkeresni és elküldött a fenébe, hogy az asszisztense elvileg bent volt és nem tud táppénzt adni visszamenőleg.
Ezzel szemben én pedig karanténban voltam, nem mozdulhattam ki a lakásból, a telefont pedig nem vették fel és szabadságon voltak.
Most ebben az esetben mi az eljárás? Kihez fordulhatok? Én nyeljem be ezt a másfél hétnyi összeget?
Legyel erélyesebb. Mond meg neki hogy jelenteni fogod az esetet az oep nel, es ott a bizonyitek a telefonod hivasi elozmenyeinel hogy hivtad a rendelot.
Aztan kuldd el az anyjaba es valts orvost.
Úgy tudom hogy visszamenőlegesen is csak 3 napot igazolnak. Vagyis anno nekem kérdezte, hogy mikortól vagyok beteg.
Sajnos én is tapasztaltam, hogy automatikus csörgésen kell lennie volt. Egyszer a telefon 30szor hívta a számot, mire elértem a rendelőt. Volt, hogy műszak elején és végén is próbáltam hátha.
Nem feltétlen gondolom, hogy félre rakják. Csak ha személyesen is jönnek mennek a betegek plusz telefont kezelni, nem biztos, h megtudják oldani.
Persze ettől függetlenül szomorú a helyzet :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!