Bele futottam egy “rossz” autóvásárlásba. (Első autó, 21 eves) Csak reménykedhetek, hogy a KERESKEDÉS kedves lesz és vissza szerezhetem a pénzem? Esetleg egy kis egyezkedéssel sikerülhet? (Pl.: 50-100 ezer Forinttal kevesebbet adnak vissza)
Figyelt kérdés
Valaki járt már hasonló cipőben. Van valami jogom xy napon belül amivel vissza szerezhetem a pénzem?2022. aug. 8. 09:31
1/8 anonim válasza:
Az attól függ mit értesz rossz vásárlás alatt.
Ha azt, hogy nem tetszik az autó, nem úgy megy, ahogy te szeretnéd, nem kényelmes az ülés, túl nagy a kormány stb, akkor csak a kereskedő jóindulatán múlik, hogy visszaveszi-e.
Ha valami olyan hibája van, ami már bizonyíthatóan megvolt a vásárláskor is, akkor köteles a kereskedő kompenzálni. Ez most természetesen nem karcokra meg ilyesmire vonatkozik, hanem pl hogy a motor nem az igazi, meg lett mókolva, hogy elmenjen 50 km-t, aztán lerohadt neked.
2/8 anonim válasza:
igen, a nem lathato nem tudhato muszaki hibakat a kereskedo meg kell javitsa ha az irasos szerzodesben ezeket nem irta bele, de sok dolog mint pld az elektromos ablak emelo stb, amit egy atlagos ember is kene "tesztelni" tudjon az nem az o baja
3/8 A kérdező kommentje:
A motor van, hogy harmadik-negyedik alkalomra indul be. (Ez alatt azt ertem, hogy az elso 3 inditasnal lefullad es a 4. inditasra sikerul megtartania a fordulatszamot) A bal hatso ajto olyan jol le volt kenve vmivel, hogy 4-5 csapodas utan kezdett el szetbomlani a rohadasos resz. A kuszob szinten, kivulrol nem lehet benyomni, de belulrol kifele mar igen, konkretan omlik szet jobb elol. Masnap reggel vettuk eszre, hogy nemelyik cso slagcsovel van potolva. A valto melegen 3-as, 4-es fokozatba valtasnal rug egyet. Illetve melegen sebbessegbe egy berrego hangot lehet hallani. A hatso lokharito olyan jol fel lett maszekolva, hogy egy kis bukkanonal vissza kellett rakni.
2022. aug. 8. 11:45
5/8 anonim válasza:
Nem fogják visszavenni, mert örültek, hogy eladták végre. 21 éves autónál ne várjuk azt, hogy rozsda mentes legyen és hibátlan. Az hogy nem indul elsőre sok minden miatt lehet. Ki kell olvastatni a hibakódokat. Ha adásvételibe bele lett írva, hogy rozsdás stb, akkor biztos felejtős. Ha nem lett írva semmi, akkor van némi esélyed.
6/8 A kérdező kommentje:
Hallottam valami olyanrol, hogy 3 napon belul barmilyen ok nelkul elallhatok a adasveteli szerzodestol. Ilyen tenyleg van?
2022. aug. 8. 15:36
7/8 anonim válasza:
Nem, ilyen nincs. Viszont a kereskedőnek van (talán fél éves) kötelezettsége az autóért, ha olyan történik, ami kb veled (nem az elrohadt kasztnira gondolok, mert azt láthattad). Beszélj a kereskedővel.
8/8 anonim válasza:
Köszi kérdező de nem kérek privátot. A kérdést amit feltettél vagy írd ki ide vagy pedig kérdezd meg az okmányirodától. Na válasz sajnos amúgy sem tudom rá.
Nem vagyok szakember nem ez a szakmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!